Загрузка...
Загрузка...

З новими навчальними програмами для 1-4 класів можуть ознайомитися всі охочі


Затверджені колегією МОН 13 оновлених навчальних програм для 1-4 класів розмістили у відкритому доступі для вчителів, батьків та всіх зацікавлених питанням.


Дізнатися більше про те, які нововведення відбулися у предметах початкової школи можна у докладних описах програм за посиланням.

"За оновленими програмами для 1-4 класів діти навчатимуться вже з 1 вересня. Це оновлення – лише перший крок. Наступного тижня МОН презентує концепцію нової української школи.

Передбачені нею зміни будуть системно запроваджуватися з 2018 року. Але діти вчаться вже зараз, вони не можуть чекати. Тому оновленням програм початкової школи ми показуємо напрям змін", – розповів заступник міністра освіти Павло Хобзей.

4 серпня колегія МОН ухвалила 13 оновлених програм для початкової школи.

Новації покликані зробити навчальний процес логічнішим та дати більшу свободу викладачеві, оскільки кожен клас має індивідуальні особливості.

"Підручники залишаються ті самі, стандарти навчання ті самі, і корекція програм зроблена в межах стандарту.
У серпні в кожній області відбудуться конференції для вчителів, які мають три головні питання: готовність до нового навчального року, концепція нової української школи, яку ми презентуватимемо, та програми початкової школи", –розповіла міністр освіти і науки Лілія Гриневич в інтерв'ю "Українській правді. Життя".

Програми синхронізуватимуться із віковими особливостями дітей. Для цього експерти перенесли деякі теми у старші класи та скасували вимоги, що ставилися перед молодшими школярами.

В оновленнях не буде найбільш травматичних для дітей підходів у навчанні. Учні початкових класів не читатимуть на швидкість, не здаватимуть нормативів на фізкультурі.

Батьків проситимуть повідомляти, якщо вчителі відмовляютимуться навчати за оновленими програмами.

"Не можна скочуватися в крайність, коли батьки диктують вчителеві,як навчати дітей, тому що кожен має займатися своєю справою. Але займатися своєю справою треба професійно і кваліфіковано, – зауважила Гриневич.

Наступного тижня у відкритому доступі також з’являться зміни до вимог оцінювання досягнень учнів та методичні рекомендації для вчителів.
Джерело Новин