Загрузка...
Загрузка...

Олімпіада-2016: 19 європейських країн вимагають усунути Росію від Ігор


Ініціатором листа виступив міністр культури і спорту Данії Бертел Хардер

Міністри культури і спорту 19 країн підписали лист на підтримку Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА), повідомляє fyens.dk.

В ньому йдеться не тільки про підтримку боротьби з допінгом, але і висунута наступна рекомендація: виключити Росію з усіх міжнародних змагань, включаючи Олімпійські ігри в Бразилії.

Ініціатором листа виступив міністр культури і спорту Данії Бертел Хардер. Його підтримали: Бельгія, Болгарія, Данія, Естонія, Фінляндія, Ірландія, Хорватія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Голландія, Норвегія, Польща, Португалія, Швеція, Великобританія, Чехія і Австрія.

"Це чіткий сигнал того, що країни хочуть бачити чистий спорт, в якому немає місця обману. Допінг – це образливо для спорту і всього спортивного товариства. Ще більш огидним є те, що його організувала ціла нація", – заявив міністр культури і спорту Данії Бертер Хаардер.

Раніше Національний антидопінговий центр України закликав Міжнародний олімпійський комітетусунути Російську Федерацію від участі в Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро. Відповідний лист було направлено президенту МОК 20 липня.
Джерело Новин