Загрузка...
Загрузка...

"Путін торгується, маневрує і шантажує," - Саакашвілі про кримське загострення


Путін робить такі рухи, щоб створити відчуття загрози прямого нападу війська і прориву, припустимо, коридору на Крим. Він хоче змусити західних партнерів України піти на ще якісь поступки, впевнений голова Одещини.


"Те, що зараз Путін робить, звичайно, схоже на Грузію. Що є паралельного - він каже, що напад на російських військових, на російський контингент, і вони змушені реагувати та діяти." Про це голова Одеської ОДА розповів в ефірі телеканалу 112 Україна, інформують Патріоти України.

Але я хочу сказати, що, звичайно, вони це використовують як привід, але одночасно у мене таке відчуття, що він просто торгується, Путін торгується. Путін маневрує, Путін робить такі рухи, щоб створити відчуття загрози, загрози прямого нападу війська і прориву, припустимо, коридору на Крим.

Але водночас мене не залишає відчуття, що він просто шантажує, торгується, хоче змусити західних партнерів України піти на ще якісь поступки. Натиснути на Україну, натиснути на політичне керівництво країни, тому, в цьому сенсі, нам потрібно бути особливо пильними.

Тут мова йде про те, щоб змусити легалізувати владу на Донбасі, змусити інтерпретувати мінські угоди, ті пункти, які не уточнені на користь Росії, і для цього використовувати західних партнерів. Росія розраховує на те, що Захід втомився, якимось частинам Заходу хотілося б зняти санкції. Тому, мені здається, що останній виток цієї напруженості, він більше розрахований на дипломатичний маневр.

Я насправді до кінця не впевнений, що якісь західні політики не готові йти на абсолютно страшні поступки, на абсолютно аморальні угоди. Звичайно, мова не про всіх, але про частину з них. Для того, щоб якимось чином умиротворити агресора, якимось чином зняти напруженість, і вони вважатимуть це своїм успіхом, якщо за рахунок таких аморальних поступок вони зможуть на якийсь час купити Путіна, щоб він на деякий час заспокоївся.
Джерело Новин