Загрузка...
Загрузка...

Вила, вілли, “Мерседеси” Олега Ляшка

Жителям Чернігівщини, чи не найбіднішої області України, навіть не снилося, скільки квадратних метрів має одне з помешкань їхнього земляка та обранця Олега Ляшка. Аби оце влаштували опитування виборців, то, напевне, більшість із них говорила б про велику сільську хату, в якій живе їхній захисник. І аж ніяк не про панські хороми та ще й по сусідству із «сильними світу цього»,

Хіба може людина, відома на всю країну з фото із селянськими вилами в руках, жити, як магнат?.. Мабуть, ні!

Слава Богу, із запровадженням публічних декларацій статки тепер не так просто приховати навіть народному депутатові. Цей документ заповнений власноруч самим Ляшком, обнародує факт, що мешкає Олег Валерійович під Києвом у будинку площею 549,5 кв. метрів. Є де, як мовиться, не лише вилами розмахнутися…

Крім названої «хатинки», є ще у політика два скромніших помешкання у столиці. Площа однієї квартири — 95,5 кв. метра, другої, більшенької, — 367,2 метра.

До 21 червня цього року всі думали, що будинок під Києвом захисник чернігівських та всіх українських селян орендує. Якби не випадок…

Того дня слідчі ГПУ прийшли з обшуком до головного «гаманця» Партії регіонів Андрія Клюєва, який свого часу розпоряджався «чорною касою» Януковича, купуючи потрібних депутатів. Люди «при ісполнєнії» подзвонили в двері Клюєву, а виявилося, що помилилися «кнопками» і потривожили Олега Ляшка. Казус стався, бо колишній «касир» Януковича і Олег Валерійович — сусіди, живуть за одним парканом, навіть будинки їхні трохи схожі…
Найбільше обурила помилка слідчих колегу Олега Ляшка народного депутата від Радикальної партії Андрія Лозового, про що він і повідомив на своїй сторінці у «Фейсбуці». Мовляв, кого це нечиста носить по хатах та ще й о сьомій ранку?..

Зазначений у декларації Ляшка будинок в елітному коте­дж-ному містечку у знаменитій Кончі-Заспі, що під Києвом, викликав запитання: це власні хороми Олега Ляшка чи, може, він їх орендує? Якщо винаймає, то звідки гроші на це? Це ж не вила у дядька орендувати! «Гніздечко» у Кончі-Заспі ні синиці в жмені, ні журавлю у небі недоступне. А якщо спуститися з неба на землю, то, за словами ріелтерів (посередників), оренда будинку на півтисячі квадратних метрів у цьому престижному місці обходиться в середньому на місяць у 5000 доларів, або, за поточним курсом, десь у межах 120 000 гривень. Немалі гроші навіть для народного депутата.

До речі, за названу суму Олег Ляшко міг би виплачувати місячну стипендію 110 студентам із дорогої його серцю Чернігівщини.

Тим часом Олег Валерійович стверджує, що витрачає на оренду цього «скромного» маєтку лише 5000 гривень на місяць. Для порівняння: за цю суму можна винаймати хіба що однокімнатну квартиру, і ту не в центрі столиці.

Почувши названу суму, великий режисер Станіславський, напевно, на всю Кончу-Заспу вигукнув би: «Не вірю!». Бо й справді, хто ж той меценат, що здає народному депутатові маєток у 25 разів дешевше ринкової ціни? А може, він таким чином підкуповує народного обранця? Але це вже запитання до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Зрештою, навіть якщо будинок справді орендується, то НАЗК мала б очистити ім’я Олега Валерійовича від підозр і зажадати від нього простих і зрозумілих пояснень, яка «скотиняка» підмочує його репутацію?

Та ще ж і такий нюанс недругорядний. Чого це головний радикал країни, самозваний захисник селян, який запросто, по-мужицьки, може поцілувати корову Маньку, поселився в суперелітній місцині, наче якийсь пан, та ще й по-сусідськи з одним із найодіозніших представників режиму Януковича?

Утім, це вже запитання до самого Олега Валерійовича.

Тим часом «друзі» головного радикала кажуть, що захисник знедолених з якогось часу звик жити на широку ногу. Ота «маленька» квартирка площею 95,5 квадрата вражає своїм ультрамодним, явно не копійчаним дизайном, зокрема, впадає у вічі унікальна акустична установка, призначена явно не для того, щоб слухати миле серцю мукання українських корівок. Саме цю житлоплощу народний депутат із притаманним йому хизуванням якось демонстрував журналістам.
До 21 червня цього року всі думали, що будинок під Києвом захисник чернігівських та всіх українських селян орендує. Якби не випадок…

Того дня слідчі ГПУ прийшли з обшуком до головного «гаманця» Партії регіонів Андрія Клюєва, який свого часу розпоряджався «чорною касою» Януковича, купуючи потрібних депутатів. Люди «при ісполнєнії» подзвонили в двері Клюєву, а виявилося, що помилилися «кнопками» і потривожили Олега Ляшка. Казус стався, бо колишній «касир» Януковича і Олег Валерійович — сусіди, живуть за одним парканом, навіть будинки їхні трохи схожі…

Іншу, більшеньку, на 367,2 квадратних метра (дані з декларації), Олег Валерійович від журналістського ока береже — цей «куток» не для екскурсій. І правильно робить — щоб не заздрили! Тому подаємо інформацію без подробиць: хороми розташовані у самому серці Києва, в елітному Пасажі, що на Хрещатику, неподалік Майдану Незалежності. Тут має квартиру інший одіозний «регіонал» — екс-міністр палива та енергетики в уряді часів Януковича, а нині громадянин Ізраїлю Едуард Ставицький.

Прості смертні, зрозуміло, тут не селяться! Вони їздять з вилами, своїм засобом праці, у поле й із поля хто возом, хто вантажівкою, а хто й пішки грязюку місить. Така планида — не для головного радикала і колишнього колгоспного пастуха. Популярний сайт розслідувань tema.in.ua подає значно розширенішу інформацію про статки Олега Ляшка, яка чомусь не увійшла до офіційної декларації народного обранця.

За інформацією журналістів видання, у власності Олега Ляшка начебто цілий автопарк елітних автомашин. Усім відома історія з придбанням Олегом Валерійовичем джипа «Кадилак» вартістю 8 мільйонів гривень! Окрім нього, журналісти докопались, що у головного радикала країни є ще «Toyota Land Cruiser» сірого кольору, «Mercedes Benz S500L 4M» також сірого кольору, синій позашляховик «Land Rover» та люксовий позашляховик «Range Rover»… Щодо останнього, то Ляшко обіцяв віддати його в зону АТО, але… І охорона пана головного радикала їздить не на возах…

За твердженням обізнаних людей, тільки автопарк Олега Ляшка запросто потягне десь на 5 мільйонів доларів. А додайте до «коліс» маєток, квартири і земельні ділянки, що рахуються за «людиною з вилами», то статки борця за добробут українських селян можна оцінити щонайменше у 20 мільйонів доларів.

От чого немає в Олега Ляшка, то це літака. Утім, не проблема. Літак є у Ріната Ахметова. Якщо треба кудись дістатися, ніколи не відмовить. Лише цього року Олег Валерійович з десяток разів літав за кордон: в Об’єднані Арабські Емірати, наприклад, в Ізраїль…
На цьому тлі як бере за серце довірливих українських виборців така блискуча Ляшкова риторика. «Ви нам розказуєте про безвізовий режим! — емоційно метав блискавки з трибуни Верховної Ради Олег Валерійович. — Хто поїде в ту Європу при середній зарплаті 40 доларів на місяць? Баба, яка у 40-50 років згорблена ходить, бо їй лікуватися нема де?».

Баба, як і решта простого люду, звісно, в Європу не поїде. Навіть у разі, якщо раптом Ляшко дасть вилами відмашку пілотам ахметівського «гвинтокрила» посадити літак десь у багато­страждальному українському селі. Бабі — бабине. Ляшкові — Ляшкове.
Джерело Новин