Загрузка...
Загрузка...

Савченко вважає свій закон ідеальним: "Треба переписати інші закони"


Депутат Надія Савченко не вважає за потрібне скасовувати чи змінювати свій закон, за яким 1 день попереднього ув’язнення зараховується як 2 дні позбавлення волі зі строку покарання.


"Я збираюся вносити решту законів і зміни до самої системи", – сказала вона на прес-конференції в Києві.

"Закон є ідеально правильний", – вважає Савченко.

"Для того, щоб не виходили раніше злочинці (засуджені) за тяжкі злочини, треба переписати закони, щоб їх засуджували на довше. Не потрібно змінювати сам закон, а потрібно змінювати систему", – запропонувала Савченко.

Як відомо, 26 листопада 2015 року, коли Надію Савченко незаконно утримували в Росії за ґратами, Верховна Рада України ухвалила закон її авторства "Про внесення зміни до Кримінального кодексу щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення у строк покарання".

Він набув чинності 24 грудня 2015 року.

Закон передбачає зарахування одного дня попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.
Відповідно до нього з в’язниці вже вийшли декілька одіозних осіб – зокрема, "суддя-колядувальник" Ігор Зварич, убивця-депутат Віктор Лозінський, шахрай "Доктор Пі" Андрій Слюсарчук.

Генеральна прокуратура виступає за внесення змін до "закону Савченко", оскільки вважає його небезпечним для суспільства.

Заступник генпрокурора Олег Заліско у квітні 2016 року заявляв, що станом на 15 квітня положення закону застосували до 39 496 в`язнів, достроково звільнили 5 961 особу, які відбували покарання за тяжкі злочини.

Станом на липень 6 596 в'язнів звільнено з в'язниць через застосування "закону Савченко", повідомило Міністерство юстиції "Українським новинам". Із них 5 824 засуджені і 772 підслідні, уточнюється у відповіді на запит.
Джерело Новин