Загрузка...
Загрузка...

10 міфів про субсидію.Відповіді на всі питання


Багато клопоту і нічого не зрозуміло. У вас досі виникає багато питань щодо субсидій? Тоді уважно прочитайте 10 розповсюджених міфів і нарешті розставте всі точки над субсидарними "і".  

Субсидію доведеться повертати, з її оформленням багато клопоту, безробітні не мають права на держдопомогу – ці та інші міфи народжуються і поширюються через необізнаність. Департамент соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА розвінчує міфи і нагадує переваги отримання субсидій.

Міф 1. Субсидію доведеться повертати, а її оформлення може перешкодити продажу нерухомості.

Насправді. Субсидія – безповоротна державна допомога. Її отримання не пов'язане і не тягне за собою зміну форми власності житла.

Міф 2. Необхідно в повному обсязі використовувати газ, воду і електроенергію, на які призначено субсидію.

Насправді. «Спалювати» ресурси до рівня призначеної субсидії нерозумно. В результаті дбайливого користування газом, водою і електроенергією зекономлені кошти залишаються на рахунку сім'ї і можуть бути використані в наступні місяці. Якщо сім'я споживає ресурсів більше норми, субсидія їй все одно призначається. Однак витрати вище норми користувач повинен сплатити самостійно.

Міф 3. Багато клопоту з оформленням.

Насправді. Оформити субсидію легко і швидко. Подати документи на отримання держдопомоги можна особисто, поштою або через портал igov.org.ua.
Знадобиться лише два документи – заяву та декларацію про доходи і витрати. Іншу необхідну інформацію фахівці управління соцзахисту збиратимуть самі.
При призначеної субсидії розмір плати за «комуналку» залежить тільки від доходів сім'ї, а не від вартості послуг, які надаються.

Міф 4. Субсидії не надаються безробітним.

Насправді. З травня 2015 року дозволено призначати субсидії працездатним громадянам, які не працюють, не навчаються і не перебувають на обліку в центрі зайнятості. Якщо такі люди не мають доходів, для розрахунку держдопомоги їм нараховується умовний дохід в розмірі двох прожиткових мінімумів – 2900 грн.

Міф 5. За помилки в декларації про доходи та витрати – штраф.

Насправді. Штрафів за помилки не буде. Головне – не приховувати правдиву інформацію.
Декларацію заповнювати нескладно. У неї треба вносити тільки види доходів і джерела їх отримання. Крім того, допомога в заповненні документів нададуть фахівці управління соцзахисту.

Міф 6. Субсидії не призначаються при боргах за комунальні послуги.

Насправді. Заборгованість за житлово-комунальні послуги – не підстава для відмови в призначенні субсидії. Така державна допомога дозволяє сім'ям вийти із замкнутого кола накопичення нових боргів.

Міф 7. Можна втратити субсидію, якщо купувати валюту.

Насправді. Валюта не входить в число покупок, які можуть позбавити людину права на субсидію. Вона не призначається лише в тому випадку, якщо хтось з членів сім'ї протягом року перед зверненням за субсидією купував товари або послуги на 50 тис. Грн. і більше

Міф 8. Якщо є депозит, можна втратити субсидію.

Насправді. Доходи від розміщення депозитів не враховуються.

Міф 9. Субсидія не призначається батькам-пенсіонерам, якщо в їх квартирі зареєстровані повнолітні діти, але фактично не проживають.


Насправді. Тимчасова відсутність зареєстрованих в квартирі дітей повинен підтверджувати документ. Рішення комісії приймається при його наявності або на підставі акта обстеження умов проживання сім'ї.

Міф 10. У субсидії відмовлять, якщо хтось із членів сім'ї має земельний пай.
Насправді. Наявність квартири, машини або земельного паю не впливає на право отримати субсидію.

Влітку 2015 го субсидією користувалося 145 тисяч жителів Дніпропетровщини. В цьому році ця цифра зросла майже втричі. Зараз субсидію в регіоні отримують майже 400 тисяч сімей.
Джерело Новин ">Джерело Новин