Загрузка...
Загрузка...

Посол України змусив Путіна виправдовуватися і брехати в Киргизстані (відео)


Посол України в Киргизстані Микола Дорошенко на засіданні Ради глав держав-учасниць СНД в Бішкеку змусив президента РФ Володимира Путіна виправдовувати анексію Росією Криму. Відео інциденту опублікував в YouTube пропагандистська канал RT.

В ході засідання Дорошенко зазначив, що в України є зауваження до двох пунктів порядку денного: до головування РФ в СНД в 2017 році і до перепису населення в країнах СНД в 2020 році. “З огляду на те, що РФ порушила норми міжнародного права і анексувала частину території України і сприяє військовому конфлікту на сході України, українська сторона не сприймає передачу даного головування”, – заявив Дорошенко.

Також Дорошенко висловив зауваження з приводу перепису в 2020 році. “Україна візьме участь у переписі. Але якщо під час перепису РФ проведе перепис і врахує населення, яке проживає на території України, включеної до РФ, результати перепису Україна вважатиме нікчемними”, – сказав він.

У цей момент глава РФ вирішив “озвучити маленьку репліку”. “Росія нічого не анексувала. Все, що сталося з Кримом – результат протиправних дій певних політичних сил в Україні, які довели справу до державного перевороту”, – заявив він.

Путін також заявив, що анексія Криму знаходиться “в повній відповідності з міжнародним правом і Статутом ООН”.

Як відомо, в березні 2014 року, Генасамблея ООН засудила анексію Криму, окупацію Росією півострова підтримали тільки Північна Корея і Зімбабве. Більшість країн затвердили резолюцію, що підтверджує територіальну цілісність України.

З приводу головування Росії в СНД, глава РФ зазначив, що Україна не має права вносити свої пропозиції, оскільки не ратифікувала статут Співдружності.

Президент Петро Порошенко призначив Дорошенка послом України в Киргизькій Республіці 2 червня цього року.

  Джерело Новин