Загрузка...
Загрузка...

Нові правила: тепер водійські права можна оформити не виходяти з дому


Водійські права відтепер можна отримати в інтернеті. Посвідчення водія можна обміняти, відновити та замовити його заміну, не встаючи з улюбленої канапи чи зручного крісла. В межах державного сервісу IGOV запроцювала довгоочікувана послуга в інтернеті. – повідомляє Корупція.Маркет

Львів'янка Ірина про зручний сервіс вичитала у соцмережах. І зразу вирішила ним скористатись. Каже, планує поїздку за кордон і там хоче взяти в оренду автівку. Та через помилку у прізвищі, яку зробили в правах можуть бути проблеми з тамтешніми поліцейськими.

«В мене замість англійської поставили англійську «Y» і мені потрібно було замінити посвідчення водія, тому що з таким посвідченням за кордоном не можеш їздити», ― розповідає львів'янка Ірина.

Звернення Ірини у Львівському сервісному центрі на Данила Апостола отримали напередодні електронним листом. Після опрацювання призначили зручну для неї годину, аби на місці лише звірити усі дані. Про економію часу у цьому випадку годі й говорити. Вся процедура тепер займає до 10 хвилин.

«До того просто фізично не могли швидше, бо є купа людей! Вони стояли в черзі і це займало трохи більше часу ― 2-3 годин. Фізично неможливо передивитися всі документи», ― запевняє в.о. провідного спеціаліста територіального сервісного центру Мирон Курса.

За лічені хвилин дівчина отримує із спеціального принтера ще тепле посвідчення вже із правильною транслітерацією. Тепер можна спокійно їхати за кордон та кермувати там.

«Я реєструвалась через приват 24, це автоматично підтягує всі ваші паспортні дані. Більше нічого не потрібно. З дивану все це можна зробити», ― твердить Ірина.

Львів став першим обласним центром, а Самбір першим райцентром України, де відтепер можна замовити заміну посвідчення водія онлайн. За тиждень, відколи сервіс активний, ним скористались вже 12 людей. Таким чином розширився увесь перелік онлайн послуг.

«Сервісом через IGOV на сьогоднішній день скористались 140 громадян Львівщини. Туди входять сервіси і з перереєстрацією автомобілів і сервіси пов'язані з обміном і видачею посвідчення водія», ― говорить в.о. керівника територіального сервісного центру Олександр Плашовецький.

Попри віртуальність сервісу ― людський фактор тут також важливий. Відтак клієнти можуть як від руки, так і через інтернет на сайті львівського сервісного центру заповнити анкету. У ній анонімно можна вказати як позитивні моменти в роботі, так і поскаржитися на конкретні недоліки. Далі все моніториться. Оскільки невдовзі усіх службовців чекає переатестація.
Джерело Новин