Загрузка...
Загрузка...

У ФРН запропонували заблокувати безвіз для України


Депутати-націоналісти зареєстрували поправки до проекту доповіді про скасування віз.

У Європарламенті зареєстровано поправки, метою яких є недопущення рішення про скасування візового режиму Євросоюзу з Україною, повідомляє Укрінформ.

Авторами поправок до проекту доповіді, який пропонує скасувати візові вимоги, є два депутати Європарламенту від Німеччини, які представляють націоналістичні політичні сили.

“Мова йде про німецького парламентаря Беатрікс фон Шторх, яка представляє євроскептичну, націоналістичну політичну групу Європа за свободу і пряму демократію, а також про позафракційного німецького депутата Удо Войгта, який також сповідує націоналістичну ідеологію”, – зазначено у повідомленні.

Європарламентарі пропонують відхилити пропозицію Єврокомісії про надання Україні безвізового режиму; констатувати, що надання візових винятків країнам регіону Західних Балкан було помилковим і не повинно повторюватися, що загрожує безпеці зовнішніх кордонів ЄС; вважати, що Україна не виконала в повному обсязі критерії для того, щоб її громадяни були виключені з візових вимог для подорожей по території країн-членів ЄС.

Інформагентство зазначає, що ці додатки і доповнення не будуть підтримані в Європарламенті, тому що депутати представляють політичні сили, які не впливають на рішення проукраїнської більшості в законодавчому органі ЄС.

Нагадаємо, 5 вересня доповідач Європарламенту Марія Габріель рекомендувала ЄП скасувати візовий режим з Україною і закликала членів комітету підтримати проект її доповіді.
Джерело Новин