Загрузка...
Загрузка...

Хто і чому перестане отримувати українську пенсію


Українці, які мають менше 15 років страхового стажу, не зможуть вийти на пенсію, оскільки в такому випадку держава буде нараховувати тільки соціальну допомогу.

Про це повідомила начальник Головного управління пенсійного фонду України у Вінницькій області Олена Корчака і зазначила, що українці не вміють відрізняти страховий стаж від трудового, який потрібен для пенсії.

"Відповідно до закону, на пенсію може розраховувати людина, яка має не менше 15 років страхового стажу. Якщо його немає – пенсія не нараховується. Тоді людина може розраховувати тільки на соціальну допомогу від держави, яка призначається через три роки після досягнення пенсійного віку і є значно меншою мінімальної пенсії в 63 роки. Виплатою соціальної допомоги займається Департамент соціального захисту населення ", – повідомила Корчака для ізданіяVlasno.info.

За її словами, маючи 15 років страхового стажу, людина має право брати участь в системі пенсійного страхування, але це ще не гарантує емуе отримання мінімальної пенсії.

"Для того, щоб отримати мінімальну пенсію, яка сьогодні становить 1130 грн, жінкам потрібно мати 30 років страхового стажу, чоловікам – 35 років. Якщо чоловік або жінка мають 15 років стажу, але не мають 30 і 35, їх пенсія буде розраховуватися від 949 грн, але буде менше мінімальної ", – додала Корчак.
Джерело Новин