Загрузка...
Загрузка...

Влада заявляє готовності до опалювального сезону, але профілактика не проводилася-експерт


Влада заявляє про 90%-ної готовності до опалювального сезону, але реальна профілактична робота на тепломережах не проводилася. 

Таку думку висловив експерт Інституту енергетичних досліджень Юрій Корольчук на прес-конференції в інформаційному агентстві ГолосUA.

«Зараз, практично за місяць до початку опалювального сезону, нам повідомляють про 90% готовності всіх служб комунальних, але на практиці можуть бути «точкові алчевськи», – зазначив експерт.

За його словами, заяви про готовність до опалювального сезону засновані на тому, що працівники комунальних служб перевірили цілісність вікон у комунальних будинках, щоб не було втрат тепла.

Однак, як підкреслив Ю. Корольчук, системної роботи з ліквідації і, головне, попередженню можливих аварій тепломереж не було.

При цьому експерт додав, що вже протягом тривалого часу Україна продовжує витрачати свій запас міцності, який і дозволяє їй витримати черговий опалювальний сезон.

«Гарантій ніхто не дає», – додав він, згадавши про «Київенерго», який не зміг провести необхідні роботи з підготовки до опалювального сезону із-за арешту рахунків «Нафтогазом» і вже попередив про можливі проблеми в осінньо-зимовий період.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко наполягає на внесенні до Верховної Ради проекту закону про погашення та реструктуризації заборгованості за енергоносії та списання штрафних санкцій у теплопостачанні.
Джерело Новин