Загрузка...
Загрузка...

Маленькі містечка Канади запрошують іммігрантів: власних робітників не вистачає


Останні дані статистичної служби уряду Канади свідчать, що країні необхідна більш активна імміграційна стратегія для того, щоб залучати більше іммігрантів в сільські місцевості. Тим часом, невеликі міста Канади вже вигадують способи, як привабити закордонних працівників, пише Наш Ванкувер.

За отсанній рік велика частина нових постійних жителів Канади заселилася в семи містах: Торонто, Монреаль, Ванкувер, Калгарі, Едмонтон, Оттава і Вінніпег. Уряд Канади хоче змінити цю тенденцію.

Міністр Канади з питань імміграції, Джон Маккаллум, заявив, що крім рекордного числа нових іммігрантів, які прибули в минулому році, уряд сподівається вітати ще більше новачків в Канаді в 2017. Але уряд сподівається заманити цих іммігрантів в інші населені пункти країни.
"Канада має потребу в більшій кількості іммігрантів, почасти тому, що у нас старіє населення, а значить нам потрібна молода кров, яка допоможе нашій економіці рухатися вперед", - зазначив Маккалум.

Кілька маленьких міст і селищ в центральній Канаді вже створили місцеві імміграційні стратегії для залучення новачків. 
Одне з таких міст - Морден.

Це невелике місто в південній частині провінції Манітоба, з населенням трохи більше 9000. Тут знайшли свій спосіб залучати іммігрантів. The Morden Community Driven Immigration Initiative (MCDII) змогла швидко домогтися успіху завдяки високій якості життя і роботі.

Морден привертає іммігрантів з України, Латинської Америки, Казахстану, Росії, Філіппін, США і Великобританії.
Місто шукає працівників віком від 21 до 45 років, які не мають родичів, друзів в країні, не вчилися раніше в Канаді, і не мали досвіду роботи тут до цього, а також мають диплом про вищу освіту.

Перш за все у місті чекають столярів, працівників на виробництво, автомеханіків важкого транспорту, операторів швейних машин.

Як повідомляв раніше СВІТUA у невеликих провінціях Канади іммігрантам пропонують і роботу, і земельну ділянку.
Джерело Новин