Загрузка...
Загрузка...

Зміни у призначенні та нарахуванні субсидій


Наближається опалювальний сезон і люди масово оформлюють субсидії. В цьому році у законодавстві запроваджено ряд змін щодо отримання компенсацій на оплату комунальних послуг. Детальніше – у сюжеті Чернігівської регіональної дирекції НТКУ.

Тарифи на житло стрімко ростуть, а заробітна плата стоїть на місці. Держава заспокоює громадян системою компенсацій за комунальні послуги. З 2015 року українці отримують субсидії за спрощеною системою. Та сьогоднішні платіжки з мізерними компенсаціями наводять жах на громадян.

Вже в цьому році до відповідної постанови КМУ внесено певні зміни і корективи. Тепер громадянам, які в минулому році працювали, а в цьому вийшли на пенсію, нараховуватимуть субсидію, виходячи із доходу за останній місяць, а не за рік.

Змінились умови призначення субсидій і особам, які займаються бізнесом. Підприємцям першої категорії нараховуються субсидії, виходячи з доходу на рівні двох прожиткових мінімумів, другої та третьої — відповідно по 3 і 4 мінімуми. Безробітним громадянам, які не стоять на обліку в центрах зайнятості, також субсидії обчислюються з доходу в два прожиткових мінімуми. Але тут є свої нюанси.

За очікуваннями, в області майже 300 тисяч домогосподарств, що потребують призначення субсидій. Автоматично перераховано на новий опалювальний сезон субсидії 90-а тисячам сімей. Помилкою, яку припускаються жителі області, є повторне звернення на призначення компенсацій. Всі, хто отримали субсидію в минулому році, будуть автоматично отримувати її і в цьому році.

Працівники департаменту соцзахисту готові прийняти всіх громадян та допомогти із заповненням або внесенням змін до декларації.
Джерело Новин