Загрузка...
Загрузка...

США коментує: гіршого прем’єр-міністра ніж Гройсман ще пошукати треба


Діяльність уряду прем'єр-міністра Володимира Гройсмана у порівнянні з періодом попереднього уряду Арсенія Яценюка здається застоєм. 

Таку думку в опублікованому інтерв'ю «Апострофу» сказа профессор Стенфорда і екс-посол США в Росії Майкл Макфол.

На думку політолога і дипломата, нинішній уряд програє в порівнянні з минулим урядом Арсенія Яценюка. Тоді, вважає Макфол, був прогрес, а зараз ситуація нагадує застій.

Втім, як зазначив Макфол, важливо й надалі підтримувати  ідеї реформи , адже поки занадто рано робити висновок, що реформи не вдалися або, навпаки, вдалися.

Нагадаю, німецьке видання Deutsche Welle у липні опублікувало статтю «Сто днів прем'єрства Гройсмана: Попелюшка перетворилася на гарбуз». Я погодився тоді з цією метафорою, однак уточнив, що Гройсман мені спочатку  не представлявся Попелюшкою при його призначенні. Він, на мою думку, завжди був гарбузом і навряд чи коли-то перетвориться в щось інше…

Причому, ваш покірний слуга ще 25 березня в статті «Гройсман— найгірший з гірших» попереджав, що кандидатура Гройсмана на посаду прем'єр-міністра є найгіршою, включаючи варіант збереження крісла за Яценюком. 

Втім, Майкфол сьогодні сильно «загнув», назвавши уряд Яценюка «реформаторським». В дійсності, за менталітетом Гройсман з Яценюком дуже близькі, і вже точно в крісло прем'єр-міністра вони обидва прагнули аж ніяк не заради піклування про блага українського народу…
Джерело Новин