Загрузка...
Загрузка...

ЯКЩО РОСІЯ НЕ ВИКОНАЄ МІНСЬКІ ДОМОВЛЕНОСТІ, ЄС ПРОДОВЖИТЬ І ПОСИЛИТЬ САНКЦІЇ – ПОРОШЕНКО



Рішення про санкції може бути ухвалене у грудні.
передает:http://tsn.ua/
 У разі невиконання Росією Мінських домовленостей Європейський Союз продовжить і посилить санкції проти Москви.

Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам.

За його словами, після переговорів у "нормандському форматі" в Берліні він зустрічався з керівництвом ЄС. "Ми чітко наголосили, що якщо не буде виконуватися "Мінськ" – санкції точно будуть і продовжуватися, і посилюватися", – заявив Порошенко.

Президент зазначив, що "нормандська четвірка" домовилася, що найближчим часом мають зустрітися дипломатичні радники лідерів України, Франції, Німеччини та Росії. Не пізніше листопада відбудеться зустріч міністрів зовнішніх справ країн "нормандської четвірки", які підготують наступний саміт, де має бути затверджена "дорожня карта" виконання Мінських угод.

"Ми маємо дуже ґрунтовно та ретельно наполягати, щоби це було зроблено, якщо цього не відбудеться, то на Раді ЄС, яка відбудеться в грудні, керівництво країн-членів ЄС буде мати всі підстави для того, щоби продовжити й посилити санкції", – сказав Порошенко.

 "Ми як українська сторона внесли абсолютно чітку пропозицію – давайте ми тоді розглянемо пропозицію, щоби продовжити санкції (проти Росії) не на півроку, а на весь 2017 рік. Зараз це питання обговорюється серед країн-членів ЄС", – заявив він