Загрузка...
Загрузка...

НА ЗАКАРПАТТІ БІЛЯ ПРОПУСКНОГО ПУНКТУ СКУПЧИЛИСЯ СОТНІ ФУР З РОСІЇ



За словами глави ОДА, після потепління відносин між РФ та Туреччиною транспортний потік збільшився у 10 разів.
передает:http://tsn.ua/

На Закарпатті утворилися кілометрові черги з фур, що повертаються з Росії до Туреччини.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook очільник Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

"Перед контрольно-пропускним пунктом "Дяково" у Виноградівському районі вишикувалася величезна черга з фур, більшість із яких повертаються з Росії в Туреччину", - повідомив він. За словами Москаля, напередодні, 26 жовтня, черга сягала 3-х кілометрів і зайшла в селище Борат, яке розташоване поряд із КПП.

"Частина черги зайшла на центральну вулицю с.Борат, але заторів на перехрестях чи інших транспортних розв'язках немає. Слідкуємо, щоб не було ніяких інцидентів", - зазначив посадовець, додавши, що фур із російськими номерами майже немає, більшість – білоруської чи європейської реєстрації.

Також Москаль розповів, що зазвичай в Росію везуть цитрусові, одяг і ширвжиток, а назад повертаються через Україну, Румунію й Болгарію, і через румунських митників, які пропускають за добу максимум сотню фур, водії змушені простоювати перед КПП дві доби. Глава ОДА наголосив, що "Дяково" є єдиним пропускним пунктом на українсько-румунському кордоні в межах Закарпаття, який оформляє вантажні автомобілі.

"Після того, як у листопаді минулого року турецькі винищувачі збили російський військовий літак, транспортний потік із Туреччини в Росію практично припинився. Але згодом турки порозумілися з росіянами, і ось тепер кількість вантажівок в обидва боки збільшилася вдесятеро", - додав він.

Нагадаємо, раніше хакери витягнули з пошти Суркова плани зі створення "народної республіки" на Закарпатті. На сайті викладені документи, в яких, зокрема, прописані "невідкладні комплексні заходи" з дестабілізації політичного життя в Україні.