Загрузка...
Загрузка...

Термінова новина! Прем’єр – міністр залишає свою посаду: він подав у відставку



Джуканович також повідомив, якщо його Демократична партія Соціалістів (ДПС) отримає мандат на формування уряду, то його на посаді премєʼра замінить Душко Маркович, який нині є заступником голови партії.
передает:http://korupciya.com/

Нині відомо, що правляча партія має ухвалити рішення про призначення Марковича головою партії та призначити його кандидатом на посаду прем’єр-міністра.


Як відомо, в минулому Джуканович двічі залишав посаду прем’єр-міністра, але обидва рази повертався, як він пояснював, “тому що це було політично необхідно”.

Цього разу, як відзначають сербські ЗМІ, ” немає жодних сумнівів, Джуканович залишає всі посади”, але “є думки”, що він може вирішити балотуватися на посаду президента у 2018 році.
Відзначимо, британське видання The Guardian повідомляє про те, що сербський прем’єр пішов у відставку зв’язку з “іноземним фактором”, який, за словами премʼєра, був помічений у спробі захоплення парламенту, яку було відвернути спеціальними службами.

“Джуканович заявив про “сильний впливу іноземного фактора” у можливій змові з метою захопити парламент Чорногорії в день виборів.

При цьому він додав, що влада країни має провести  розслідування щодо втручання Росії у внутрішні справи Сербії”, – повідомляє видання.

Раніше повідомлялося, що опозиційні партії Чорногорії не визнають результати останніх парламентських виборів через порушення.

Йдеться, зокрема, про затримання 20 осіб, які нібито планували захопити контроль над парламентом.

Нагадаємо, правляча проєвропейська Демократична партія соціалістів, яку очолює прем’єр-міністр Міло Джуканович, набрала більшу кількість голосів на парламентських виборах в Чорногорії, проте для формування уряду їй потрібен коаліційний партнер.

У ЄС заявили, що очікують на швидке формування нового парламенту у Чорногорії та на прискорення політичних і економічних реформ, особливо у сфері верховенства права.