Загрузка...
Загрузка...

"У НАС НЕМАЄ НІЯКОГО АТО" - НЕСПОДІВАНА ЗАЯВА ПОРОШЕНКА ЩОДО ДВОРІЧНОГО КОНФЛІКТУ НА СХОДІ



Є лише агресія Росії проти незалежної та суверенної України.
передает:http://tsn.ua/

Президент України Петро Порошенко заявив, що в Україні немає антитерористичної операції, є лише факт російської агресії.

Про це сьогодні, 27 жовтня, заявив президент України Петро Порошенко під час свого виступу на конференції з нагоди 440-річчя Острозької академії, передає 5 канал.

"У нас немає ніякого АТО, у нас є агресія Російської Федерації проти суверенної, незалежної нашої держави. Коли я був обраний президентом, то про це ще дуже сором'язливо говорили, і ключове моє завдання було, щоб це визнав світ – факт агресії. Це не просто задовольняє наше право на правду, а це має відповідні юридичні наслідки. Я можу привітати вас, бо головна мета росіян була продемонструвати ситуацію, коли це є внутрішній конфлікт всередині України, а "ми готові бути посередниками". Ми не дали їм цього зробити", – наголосив президент.

За словами глави держави, під час його візиту до Норвегії у спільній міжнародній заяві президента України та прем'єр-міністра Норвегії було названо – агресія Російської Федерації проти України.

"Після добре скоординованої роботи наших дипломатів в резолюціє ПАРЄ чітко наголошено – агресія Російської Федерації проти України. Зараз під час консультацій з керівництвом Європейського Союзу, впевнений в тому, що ми розповсюдимо застосування цього терміну", – додав Порошенко.

 Нагадаємо, збройний конфлікт на частині території Донецької і Луганської областей України розпочалася в середині квітня 2014 року, коли озброєні групи проросійських активістів почали захоплювати адмінбудівлі та відділки міліції у містах Донбасу. У відповідь 14 квітня 2014 року українська влада заявила про проведення Антитерористичної операції із залученням Збройних сил. Поступово протистояння переросло у масштабний воєнний конфлікт.

 Зазначимо, що крім військових, на сході України проти Збройних Сил України воюють понад 30000 найманців та близько 7000 кадрових російських військових.