Загрузка...
Загрузка...

"КОНОПЛЯНИЙ МАРШ" ОБЕРНУВСЯ БЛОКАДОЮ ФУНІКУЛЕРУ ТА ПОЯВОЮ ПОЛІЦЕЙСЬКОЇ КАВАЛЕРІЇ



Організатори наполягають, що їхню ініціативу невірно зрозуміли.
передает:http://tsn.ua/

Активісти так званого "конопляного маршу" виступають за декриміналізацію, а не легалізацію марихуани. На цьому наголошують організатори мітингу, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Це абсолютно різні поняття. Декриміналізація – це прибрати кримінальну відповідальність, а легалізація – це повний дозвіл на продаж. От ми проти, щоби всім вона була доступна, як, припустимо, цигарки продаються", - каже представник оргкомітету Олександр Чижов. На акції наголошували, що коноплі – це старовинні сільськогосподарські рослини, які незаслужено отримали славу накротичного засобу. Тому тепер потребують реабілітації.

Гасла активістів маршу не припали до вподоби націоналістам, яких зібралося значно більше. Агресивними були саме противники легких наркотиків – вони пішли в наступ і влаштували невеличку бійку. У події втрутилися правоохоронці, кількох представників партії "Свобода" затримали. Прихильників декриміналізації марихуани спеціальним коридором відправили з Михайлівської площі до фунікулеру.

Однак вхід туди перекрили молодики із закритими обличчями. Прості пасажири фунікулера опинилися у блокаді. На вирішення ситуації прибула поліцейська кавалерія – правоохоронці на конях. Націоналісти одразу ж звинуватили поліцію в недозволених методах роботи. В підсумку учасників "конопляного маршу" провели на Поділ пішки. Тим акція і завершилася.

Кореспондент ТСН Євген Назаренко.