Загрузка...
Загрузка...

ІТАЛІЮ СКОЛИХНУВ ПОТУЖНИЙ ЗЕМЛЕТРУС



Магнітуда підземних поштовхів досягла 6,6 бала.
передает:http://tsn.ua/

У неділю, 30 жовтня, підземні поштовхи магнітудою 6,6 балів сколихнули центральну частину Італії.

 Про це повідомляє Reuters із посиланням Геологічну службу США. Раніше американські сейсмологи оцінили силу поштовхів у 7,1 бала.

Своєю чергою, Deutsche Welle із посиланням на інформацію Німецького центру дослідження землі імені Гельмгольца повідомляє, що магнітуда землетрусу склала 6,5 балів.

Читайте також: Уряд Італії виділив 40 млн євро на допомогу потерпілим від землетрусу

Поштовхи почалися близько 8:40 за київським часом. Епіцентр землетрусу зосереджений на глибині 10 кілометрів у 68 кілометрах на південний схід від Перуджі та в 132 кілометрах на північний схід від Риму. У деяких населених пунктах повідомляють про руйнування будівель.

Найбільших руйнувань зазнало містечко Норчія, зокрема, пошкоджено кілька історичних споруд, серед яких історична базиліка Святого Бенедикта.

Наразі інформації про постраждалих немає.

Нагадаємо, 26 жовтня, в центральній італійській області Марке з інтервалом приблизно дві години сталися два сильні підземні поштовхи, магнітудою 5,4 і 5,9, і кілька більш слабких афтершоків. Коливання земної кори виразно відчувалися і в центрі Риму. Землетрус відчувався в центральних регіонах країни — Перуджі, Анконі, Фабріано, Пезаро та Римі.

Раніше руйнівний землетрус у центрі країни стався 24 серпня у регіоні Ріеті. Від поштовхів силою у 6 балів і більше загинули три сотні людей, тисячі лишилися безхатченками. Італійський уряд оцінив збитки у 4 мільярди євро.