Загрузка...
Загрузка...

Скандал: Патрульні розбили скло за відмову водія вийти з автомобіля



За відмову водія вийти з автомобіля патрульні розбили скло. Поліцейські почали проводити незаконний огляд автомобіля, кишені водія і пасажира. Від хвилювання, у неповнолітнього пасажира почалися судоми через хворобу, – інцидент трапився у Чернівцях.
передает:http://korupciya.com/

Так, відеозапис, на якому зафіковані неправомірні дії правоохоронців, потрапив у розпорядження "Дорожнього контролю".

Згідно з відео, патрульна поліція на службовому автомобілі з держномером 0610 зупинила водія за один непрацюючий габарит, хоча це не є адміністративним правопорушенням. Якщо працює один з двох габаритів, за це не можна виписати штраф. Однак, поліцейський зажадав побачити водійське посвідчення, свідоцтво реєстрації на авто і страховий поліс. При цьому, водій не зобов'язаний показувати страховку "просто так".

Оскільки жодних протоколів не складали, водій заявив, що вимога пред'явити поліс суперечить закону і дістав закон, щоб процитувати його патрульному поліцейському.

Однак, поліцейський заявив, що водій не виконує вимогу і наказав йому вийти з машини. Водій попросив поліцейського пред'явити службове посвідчення і заявив, що дзвонить 102.

Крім того, патрульний поліцейський, на вимогу чинного законодавства, не представився та не пред'явив посвідчення. Згідно з даними, поруч з патрульними також перебували інші працівники поліції з числа екс-співробітників "Беркута", які пройшли переатестацію.

"Я даю вам три секунди", – заявив поліцейський.

Через три секунди поліцейський зі словами "ти шо бл***?" розбив скло водія і витягнув його з машини. Також витягли з машини й неповнолітнього пасажира.

Поліцейські почали проводити незаконний огляд автомобіля, кишені водія і пасажира. Від хвилювання, у неповнолітнього пасажира почалися судоми через хворобу.

"У мене діабет третього ступеня", – задихаючись сказав хлопець.

Тільки коли хлопцеві стало зовсім погано, поліцейські звернули на нього увагу. Коли приїхала швидка допомога, було встановлено, що у потерпілого піднявся рівень цукру в крові в 4 рази. Його госпіталізували. Поліція забрала водія на проведення експертизи на алкоголь.

За результатами огляду, водій виявився абсолютно тверезий. Прямо в лікарні співробітники патрульної поліції, винесли постанову за "неосвітлений номерний знак", хоча на самому початку відео говорилося про один непрацюючий габаритний сигнал.

Згідно з його інформацією журналістів, зараз вже розробляється версія, що патрульні поліцейські "забули включити нагрудну камеру".

Нагадаємо, в Україні заговорили про впровадження презумпції правоти поліцейського за зразком США: підкоряйся, а потім оспорюй. Зокрема цей процес розпочався після трагічної загибелі двох працівників поліції у Дніпрі.

На жаль, криміногенна ситуація в країні говорить про те, що реформа поліції і огульна атестація не дали обіцяного ефекту: з лав правоохоронних органів пішло багато фахівців, а кількість злочинів зросла.