Загрузка...
Загрузка...

Черговий ”подаруночок” або що влада весь цей час приховувала від України


Найнеприємнішим нововведенням є підвищення пенсійного віку, яке почнуть запроваджувати вже з грудня цього року.

На українських пенсіонерів очікує багато змін, більшість з яких стараються не афішувати, щоб уникнути підвищення градусу суспільної напруги, інформують "Українські реалії" з осиланням на "Знай".

Найнеприємнішим нововведенням є підвищення пенсійного віку, яке почнуть запроваджувати вже з грудня цього року, проте новий вік для виходу на пенсію не вказується. Серед інших вимог МВФ називають ускладнення умов дострокового виходу на пенсію та створення більш жорстких умов для отримання мінімальної пенсії. Консолідація пенсійного законодавства, яке на сьогодні регулюється понад сотнею документів, впровадження єдиного принципу нарахування пенсій без пільг (окрім військових), розширення кола платників єдиного соціального внеску, забезпечення розміру пенсії згідно з розміром соціального внеску з метою виведення зарплат "з тіні", встановлення рівного для всіх оподаткування пенсій.

"Поступового підвищення пенсійного віку нам уникнути не вдасться. Україна, як й інші країни Європи, стикнулася з проблемою старіння населення. Середній вік виходу на пенсію європейців – 65 років. В Україні, окрім цього, ускладнена економічна та демографічна ситуація. Пенсіонерів в Україні нараховується понад 12 млн. осіб, а єдиний соціальний внесок сплачує лише 10 млн. працюючих, причому більшість з них декларує зарплату на рівні прожиткового мінімуму", – йдеться в матеріалі видання "Західний кур'єр".

Автори наголошують, що, на відміну від європейців, українці живуть менше. Середній показник тривалості життя у 2015 році становив 71 рік: чоловіки живуть в середньому 66,3 роки, жінки – 76,3 роки. Отже, навіть при теперішньому пенсійному віці чоловіки на пенсії живуть 6,3 роки, жінки – 16,3 роки.

Відповідно, при збільшенні пенсійного віку багато українців до пенсії не доживатимуть, або отримуватимуть пенсію тільки декілька місяців.
Джерело Новин