Загрузка...
Загрузка...

Президент ПАРЄ написав спікеру Держдуми: просить повернутись до Страсбурга


Президент Парламентської Ради Європи (ПАРЄ) Педро Аграмунт в листі спікеру Держдуми РФ  В’ячеславу Володіну висловив надію на повернення Росії до асамблеї.

Текст листа має у своєму розпорядженні російське агентство ТАСС.

передає:http://www.eurointegration.com.ua/
Аграмунт знову вказав на необхідність того, щоб ПАРЄ, будучи одним із статутних органів Ради Європи, "була майданчиком для політичного діалогу і взаємного спілкування між парламентськими делегаціями не 46, а 47 країн-членів".

"Як ви знаєте, з тих пір як я очолив асамблею, мною були зроблені кроки для відновлення діалогу з російським парламентом, і я вірю, що ті стосунки, які я встановив з керівництвом та депутатами Держдуми 6 скликання, стануть міцною основою для продовження конструктивних обговорень", - зазначив він.

Президент ПАРЄ заявив, що розраховує на зустріч з Володіним для обговорення відносин парламенту РФ і ПАРЄ.

"Сподіваюся, незабаром я зможу з вами зустрітися при зручній нагоді і продовжити обговорення, що стосуються відносин між російським парламентом та ПАРЄ", - йдеться в листі.

Як відомо, ПАРЄ ще в 2014 році впровадила політичні санкції проти РФ через що Росія залишила залу ПАРЄ. Цього року президент асамблеї Педро Аграмунт закликав повернути Росію, але його пропозиція викликала опір ключових політичних груп.

Україна ініціювала питання можливої дострокової відставки президента ПАРЄ.