Загрузка...
Загрузка...

НАБУ розпочало перевірку нерухомості Луценка



У бюро відреагували на численні запити з боку ЗМІ і звернення громадських об’єднань.
передает:http://korupciya.com/

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) перевірить інформацію про нібито корупційні складові дії генпрокурора Юрія Луценка при придбанні та користуванні нерухомістю в центрі Києва.

“Національне антикорупційне бюро України у відповідь на численні запити з боку ЗМІ і звернення громадських організацій почало аналітичну перевірку інформації на предмет дотримання вимог антикорупційного законодавства при придбанні та користуванні нерухомим майном на вул. Еспланадна в Києві”, – повідомляє прес-служба НАБУ.

Також у відомстві зазначили, що “висловлюються припущення, що кінцевим бенефіціаром отримання доходів від використання комерційної нерухомості за згаданою адресою може бути син Генерального прокурора України Юрія Луценка – Олександр”.

У НАБУ наголосили, що поки немає достатніх підстав для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

“У рамках чинного законодавства (Закон України “Про Національне антикорупційне бюро України”), НАБУ 26 жовтня 2016 року почало інформаційно-аналітичну перевірку зазначених відомостей на предмет наявності ознак корупційного правопорушення”, – зазначили в бюро і пообіцяли проінформувати громадськість про результати перевірки.

Народний депутат Сергій Лещенко повідомив про те, що Юрій Луценко володіє величезним будинком в центрі Києва, але це майно оформили на бухгалтера його дружини – депутата Ірини Луценко.

Юрій Луценко спростував звинувачення Лещенка, заявивши, що жодного будинку в Києві у нього немає.

Однак вчора з’явилася інформація про те, що цю нерухомість у бухгалтера Ірини Луценко нібито викупив народний депутат від Блоку Петра Порошенка Гліб Загорій. Зокрема, він придбав сім квартир та нежитлове приміщення.