Загрузка...
Загрузка...

Українцям загрожує найстрашніша епідемія грипу: лікарі не знають що робити


Вже за місяць в Україні прогнозують небувалу раніше епідемію грипу, щеплень від якої поки не має. У зоні ризику – літні люди та діти, а також громадяни, які мають низький імунітет та схильність до респіраторних захворювань. – повідомляє Корупція.Спорт

Про це повідомила завідувачка відділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних захворювань ім. Громашевського Алла Мироненко.

Вона наголосила, що через кілька місяців в Україні може з’явитися відносно новий штам грипу. Перша хвиля грипу очікується в грудні, це буде вірус — А/Гонконг (H3N2).

“Він не новий за своїми антигенними характеристиками. Тобто що це означає для населення? Це означає, що імунітету до нього, саме до цього штаму у населення немає. Тому дуже важливо, щоб ті люди, які належать до груп ризику, а це люди старші 65 років, люди з хронічною патологією, діти від 6 місяців до 5 років, школярі — це саме ті особи, яким небезпечно захворіти на грип, вони потребують щеплень протигрипозної вакцини саме для того, щоб не захворіти”, – повідомила Мірошниченко для видання “Голос столиці”.

За її словами, для того, щоби призупинити рівень захворюваності, потрібно щепити не менше 70% населення, а на сьогодні ніхто не ставить собі таке завдання.

Повідомляється, що вірус А/Гонконг, який виділено вперше в 2014 році, здатен викликати ускладнення, а саме -пневмонії, бронхіти, також може загострювати такі хвороби як бронхіальну астму, серцево-судинні хвороби
Джерело Новин