Загрузка...
Загрузка...

Новинки військової техніки: В Україні представлять перший "Безпілотний автомобіль КрАЗ" (фото)


В Україні завершили налагоджувально-випробувальні роботи по проекту "Безпілотний автомобіль КрАЗ", створений на базі армійського броньованого автомобіля КрАЗ-Спартан. Відомо, що автомобіль обладнаний вітчизняним автопілотом Pilotdrive і готовий поповнити лави української військової техніки. Про це пише Informator.media, передають Патріоти України.

Завдяки автопілоту Pilotdrive, машина легко розпізнає ширину дороги, а система аналізу і прийняття рішень спрацьовує за частки секунди, що дозволяє автомобілю миттєво реагувати на перешкоди. Крім автопілота, в "безпілотник КрАЗ" встановлено комплекс спеціальних датчиків, що дозволяють автомобілю легко орієнтуватися в дорозі.

Також машина обладнана тепловізором з системою автоматичного цілевказівника, відеокамерою з охопленням 360˚, переднім і заднім радарами для виявлення перешкод, далекоміром, датчиком присутності людини в радіусі 18 метрів.

Автори "безпілотного автомобіля КрАЗ" запевняють, що керувати машиною можна за допомогою планшета, "розумної рукавички" або операторської станції.

Зв'язок з автомобілем здійснюється за цифровим радіоканалом передачі даних WiFi / Wimax, радіус зв'язку від 10 км до 50 км. Додатково безпілотник оснащений програмно-апаратним комплексом SmartDrive і навчанням в реальному режимі часу Teach-inDrive, в якому система запам'ятовує заданий маршрут.

Координати проходження для внесення в базу передаються по GPS через супутник. Презентація інноваційного українського "безпілотника" відбудеться на виставці "Зброя та безпека" в Києві 11-14 жовтня. Проект реалізований завдяки співробітництву ВАТ "АвтоКрАЗ" та Запорізької інжинірингової компанії "Інфоком Лтд".
Джерело Новин