Загрузка...
Загрузка...

Терміново: українцям влаштують масову перевірку квартир



З метою запровадження енергоефективних технологій всіх українців змусять пройти аудит власних помешкань – саме таким чином урядовці зрозуміють, як краще утеплювати домівки громадян.
передает:http://korupciya.com/

Відповідні законопроекти вже зареєстровані в Верховній Раді. Повідомляється, що якщо енергоаудит проводитимуть в житловій багатоповерхівці, платити доведеться всім власникам квартир.

Як відзначають експерти, в середньому аудит типової багатоповерхівки може обійтися в 5-12 тисяч гривень. Сума залежить від площі будинку та обладнання, яке використовує енергоаудитор. Наприклад, сім'ї, яка живе в будинку на сто квартир, за аудит доведеться заплатити від 50 до 120 гривень. Приблизна вартість енергоаудиту для багатоповерхівок становить: до 100 квартир – 9,5 тис. гривень, до 300 квартир – 12 тис. гривень і до 350 квартир – 13 тис. гривень. Про це пише видання Сегодня.ua.

Енергоаудит, згідно законопроекту, повинні будуть провести у всіх будівлях, а отримати сертифікат енергоефективності доведеться новобудовам, приміщенням, які здаються в оренду як мінімум на рік, та місцям загального користування площею від 250 квадратних метрів. Сертифікат вважається дійсним 10 років за умови, якщо за цей час будівля не буде утеплятися.

Повідомляється, що тим, хто сертифікат не отримає, доведеться заплатити штраф від 3400 до 5100 гривень. "Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію з 1 січня 2017 року", – йдеться в законопроекті