Загрузка...
Загрузка...

ПОРОШЕНКО НАЗВАВ ДАТУ, ДО ЯКОЇ УКРАЇНА ОТРИМАЄ БЕЗВІЗОВИЙ РЕЖИМ З ЄС



Для цього рішення є абсолютна більшість у Європарламенті.
передает:http://tsn.ua/
 Європейський Союз ухвалить рішення про запровадження безвізового режиму з Україною до 24 листопада.

 Про це президент України Петро Порошенко заявив в інтерв'ю українським телеканалам, передає УНІАН.

"Я впевнений у тому, що документи про надання Україні безвізового режиму будуть підписані та ратифіковані Європарламентом, немає жодних сумнівів. Можу сказати, навіть, до якої дати – до 24 листопада, бо 24 листопада є саміт Україна-ЄС і ми домовились, що на цей саміт усі документи будуть готові", – заявив він.

 За словами президента, Україну у Європарламенті підтримує друга за кількістю фракція Європейської народної партії в Європарламенті, а також ліберали і консерватори, тож для рішення про безвізовий режим є у парламенті є абсолютна більшість.

Порошенко зазначив, що ЄС ухвалив би безвіз раніше, але затримка була викликана виробленням механізму призупинення безвізового режиму, і пов'язаний не з Україною, а з країнами Близького Сходу.

"Зараз у нас є запевнення, що наші переговори прискорили розгляд цього механізму призупинення – мова йшла про суперечку між повноваженнями Європарламенту та повноваженнями Єврокомісії. Я дуже сподіваюся, що порозуміння буде знайдено. Наступного тижня буде проголосоване призупинення, буде знайдений компроміс, і Україна отримає рішення про безвізовий режим до 24 листопада", – заявив глава держави.