Загрузка...
Загрузка...

НБУ готується заарештувати рахунки українців



baseline;">Банки отримають право не лише слідкувати за грошима українців, але й заарештовувати рахунки громадян.

Національний банк готує фінансистів до тотального контролю за грошима населення і підприємств. Робить це без особливої помпи і не дуже афішуючи.
http://market.korupciya.com/

Днями регулятор опублікував на своєму сайті на перший погляд цілком ординарну постанову, яка трохи змінює чинні правила арешту і списань коштів з банківських рахунків: «Про внесення змін у деякі нормативно-правові акти Національного банку України». Документ абсолютно логічний – вносить зміни до касових правил фінансистів у відповідності з останніми законодавчими нововведеннями, прийнятими Верховною Радою.

«Законом «Про органи і осіб, що здійснюють примусове виконання судових рішень та рішень інших органів» введена можливість діяльності приватних виконавців. Але для здійснення примусового виконання рішень, передбачених законом, зокрема стягнення коштів з боржників, необхідно внести зміни в нормативно-правові акти Національного банку, що й передбачено проектом цієї постанови», – прокоментував UBR.ua документ генеральний директор «ЕСКА Капітал» Антон Дядюра.

Ще одна структура, якій надається право заарештовувати рахунки – це Нацагентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. Раніше її не було у банківських інструкціях, а тепер повинна там осісти, і зможе блокувати рахунки корупціонерів.