Загрузка...
Загрузка...

“Нам не по дорозі”: Мухарський пояснив, чому жителі Донбасу так ненавидять Україну


На території так званої Донецької та Луганської народних республік надзвичайно поширений “русскій мір”, тому Донбас завжди бажатиме відокремитися від України. 

передает:http://varota.com.ua/
Таку думку під час онлайн-конференції на сайті “Главред” висловив письменник, актор, телеведучий Антін Мухарський. 

За його словами, ненависть до України на території Донбасу прослідковувалася ще задовго до загострення конфлікту з “братнім” народом. 

“Жителі Донбасу завжди будуть прагнути в РФ. Кількість “русского міра” на одиницю площі там критично велика. Так було ще й до 2013 року. Я часто бував у Донецьку і сам стикався з тим, як там ненавидять усе українське. Це ментальна ідеологічна та цивілізаційна прірва. Нам не по дорозі”, – переконаний Мухарський. 

 Загалом же, зазначив актор, сподіватися на добросусідські відносини між Україною та Росією не варто. 

“Ще наприкінці 90-х років я зі здивуванням відкрив для себе побутовий російський великодержавний шовінізм у виконанні російських акторів-заробітчан, що приїздили до Києва зніматися у кіно і серіалах: “Вы че, хохолики, какая н*х… незалежность? Да мы вам газ перекроем – будете тут, как обезьяны, задницы в вату кутать! Какая там украинская мова? Галицайское наречие! Да и вообще нет никакой Украины – есть Малороссия!”. Таке чулося не раз і не два. У 2006 році на кіностудії Довженка ми побилися з одним російським артистом, який зневажав Майдан 2004 року. І відтоді я в кіно, окупованому російськими артистами, не знімався. З огляду на нашу історію, зараз маємо визначальні часи – або Україна стане дійсно незалежною, і Російська імперія остаточно розвалиться, або імперія знову (невідомо, в який спосіб) придушить, приборкає, приспить нашу волю до незалежності і знову, як уже було в історії, проковтне нас”, – розповів Мухарський.