Загрузка...
Загрузка...

Як лічильник допоможе зменшити плату за “комуналку”


Індивідуальні теплолічильники здатні суттєво зменшити рахунки за комунальні послуги, однак їх слід обрати дуже пристально і розрізняти їхні види.

Відносно механізму дії теплолічильники є механічні та ультразвукові. Перші вимірюють кількість спожитої енергії за допомогою крильчатки, другі – ультразвуку. Розглянемо детальніше принцип роботи теплолічильників.

Ультразвукові теплолічильники фіксують час проходження ультразвуку між двома дзеркалами — на виході та вході лічильника, перетворюючи отримані дані в кількість спожитого тепла. Дані виводяться на цифровий екран.

Переваги таких лічильників – вони більш довговічні та стійкі до зносу та мають вищий клас точності, а недоліки – дають неточні показання у разі замутненої води, точність ультразвукових лічильників залежить від кількості відкладень накипу на дзеркалах. 

Механічні (крильчасті) теплолічильники вимірюють кількість води, що проходить, а тепловий датчик — її температуру. На основі цих показників прилад обраховує кількість використаної теплоенергії та виводить дані на цифровий екран чи циферблат. Переваги таких лічильників: вони відносно недорогі і менш чутливі до жорсткої води, а серед недоліків відзначають необхідність встановлювати фільтри, адже сміття може застрягати в крильчатці та порушувати роботу приладу.

Варто звернути увагу на те, що індивідуальні теплолічильники можна встановити в квартирах із горизонтальною системою
Джерело Новин