Загрузка...
Загрузка...

У РОСІЇ РАПТОВО ПОЧАЛАСЯ ІСТЕРІЯ ЧЕРЕЗ ЕМБЛЕМУ ВОЄННОЇ РОЗВІДКИ УКРАЇНИ



На емблемі зображена сова, яка пронизує мечем територію Росії.
передает:http://tsn.ua/

 Російські чиновники, журналісти та пересічні користувачі соцмереж один за одним почали висловлювати своє обурення з приводу нової емблеми воєнної розвідки України.

На емблемі намальована сова, яка тримає меча, що пронизує територію Росії. Гасло українських розвідників написано латиною - "Sapiens dominabitur astris" (перекладається як "Мудрий буде панувати над зірками").

 Одіозний віце-прем'єр міністр РФ Дмитро Рогозін назвав емблему "дебільною". Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова написала у Facebook, що "в Україні до всіх бід додалася ще одна - орнітологічна. Мабуть, коли відлетіли всі беркути, довелося взятися за зброю совам".

Росіяни помітили емблему на фото з представлення нового керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майора Василя Бурби. При цьому і журналісти, і посадовці з РФ приписали напис "Україна – понад усе", який розміщувався над емблемою, гаслу українських розвідників (насправді це не гасло). Сайт президента України

Так, Рогозін заявив, що цей напис – прямий переклад з німецької. "Нічого і нікого не нагадує?" - запитав він у Twitter, натякаючи на німецьких нацистів. Російське видання Сноб на своїй сторінці у Facebook написало: "Новим гербом розвідки України стала сова, яка пронизує мечем Росію. І напис: Україна юбер аллес!". Скріншот Коли воєнна розвідка України ухвалила нову емблему, нам знайти не вдалося, але на сторінці ГУР у Facebook вона з'явилася ще сім місяців тому – у березні 2016 року. Але росіяни помітили її лише зараз.

Народний депутат України Дмитро Тимчук вказав на символізм нової емблеми української розвідки: сова – хижак, який харчується кажанами (символ російської розвідки).

"Російські ЗМІ розгледіли емблему ГУР МО України (сова, яка "протикає мечем Росію"). Підкинемо ж росіянам ще одну фішку: сова в природі пожирає кажанів (летюча миша - символ військової розвідки РФ). Гарного дня!" – написав Тимчук.

Додамо, що символізм видно і в гаслі українських розвідників: "Мудрий буде панувати над зірками". Гасло російської розвідки: "Вище нас – лише зорі".

 У свою чергу російський політолог Григорій Трофимчук закликав співвітчизників не сміятися з нової емблеми ГУР Міноборони України.

 "Сова пробиває мечем карту абсолютно конкретної країни: Росії. Це серйозна інновація в геральдиці, яка, зазвичай, стоїть на абстрактних образах і символах. Москві висланий однозначний сигнал: з нею будуть воювати до тих пір, поки не впадуть обидва вороги. І навряд чи це дає зрозуміти тільки сам Київ. Це вам вже не кріп на шевроні, з якого так весело все починалося", - написав він у Facebook.