Загрузка...
Загрузка...

Норвегія вже не перша: оприлюднений список 10 найбагатших і найрозвинутіших країн світу



Лондонський Legatum Institute опублікував свій щорічний рейтинг процвітання і добробуту країн світу.
передает:http://korupciya.com/

Для визначення найбільш багатих і щасливих держав фахівці інституту врахували вплив 104 різні фактори, що включають рівень доходу населення, кількість людей, зайнятих на постійній роботі, рівень Інтернет-безпеки і т. д., повідомляє Корупція. Інфо

В процесі складання рейтингу оцінювалися 149 країн. Портал Business Insider представив список з 25 найбільш багатих, здорових, розвинених і щасливих країн світу. Ми відібрали з нього 10 держав.

10. Великобританія

Незважаючи на Brexit, Британія в цьому році перемістилася в рейтингу добробуту з 15-го на 10-е місце. Країна стала однією з кращих за рівнем бізнес-середовища.

9. Данія

Скандинавські країни завжди відрізнялися високими стандартами життя. Данія ж серед них на сьогоднішній день займає найнижче місце. Все більше балів держава отримала за забезпечення безпеки населення.

8. Швеція

Ця країна отримала високі оцінки рівня розвитку економіки і управління.

7. Нідерланди

У Голландії особливої уваги експертів удостоїлися рівень освіти та економічного розвитку.

6. Австралія

Піднялася на одну сходинку в порівнянні з торішнім рейтингом. Своєю позицією країна зобов’язана гарній погоді і рівнем соціального капіталу.

5. Канада

Канада в цьому рейтингу випереджає США. Вибитися в лідери допоміг країні високий рівень соціального капіталу і свободи громадян, а також розвиток бізнес-середовища.

4. Швейцарія

Ця країна часто займає перші позиції рейтингу добробуту, завдяки відмінній освіті та рівню медицини. У загальному заліку країна займає 3-є місце за показниками охорони здоров’я.

3. Фінляндія

За даними Lagatum Institute, країна відрізняється високим рівнем управління.

2. Норвегія

Ця країна сім років поспіль займала перше місце рейтингу добробуту. Проте цього року вона погіршила свої позиції, перемістившись на друге місце.

1. Нова Зеландія

За версією Legatum Institute, саме Нова Зеландія є найбільш процвітаючою країною світу. В ній відзначаються найвищі показники соціального капіталу та економічного розвитку, а також активними темпами відбувається становлення бізнес-середовища.