Загрузка...
Загрузка...

Оце так премія: за що 150 тис. грн?



Кабінет міністрів дозволив Національній телекомпанії України преміювати працівників телекомпанії, що беруть участь у підготовці міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017», у розмірі 150 тис. гривень на місяць. Відповідну постанову Кабмін ухвалив на засіданні в середу.
передает:http://korupciya.com/

Представляючи проект постанови, голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олег Наливайко зазначив, що документ надає право НТКУ на період підготовки та проведення пісенного конкурсу «Євробачення» встановлювати в межах фонду оплати праці додаткові стимулюючі надбавки працівникам телекомпанії, залученим до підготовки та проведення конкурсу.

«Планується обмежити кількість – 20 осіб – і граничний розмір виплат з урахуванням премії на одного працівника, що не може перевищувати 150 тис. гривень на місяць», – сказав Наливайко.

Представник профспілок попросив Кабмін передбачити фінансування цих премій не за рахунок фонду оплати праці НТКУ, а за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті на підготовку до «Євробачення», оскільки в іншому випадку фонд оплати праці телекомпанії знизиться на 19 млн гривень, що може спричинити зниження зарплати основних працівників НТКУ.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв в робочому порядку збалансувати це питання.

Як повідомлялося, 43 країни, зокрема Росія, мають намір взяти участь у «Євробаченні-2017» в Україні.

Нагадаємо також, що у середу, 2 листопада, Кабінет міністрів схвалив звільнення Державним комітетом телебачення і радіомовлення генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ), заступника голови організаційного комітету міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017» Зураба Аласанії.