Загрузка...
Загрузка...

Вибори в США 2016: результати (оновлюється)



Результати виборів в США: Клінтон - Трамп
передает:http://ua.korrespondent.net/

Хто переміг на виборах президента в США: результати голосування в Штатах дізнавайтеся першими вже сьогодні.

Результати виборів президента в США: офіційні результати голосування в Штатах 8 листопада 2016 року стануть з'являтися вже вночі 9 листопада.

Перші результати виборів у США

8 листопада

11:39 Телеканал USA Today повідомив: Трамп лідирує в трьох населених пунктах штату Нью-Гемпшир, виборці якого традиційно проголосували першими на загальних виборах.

8:13 Хіларі Клінтон виграла перше голосування на виборах - воно за традицією триває опівночі в місті Діксвілл-Нотч в штаті Нью-Гемпшир.

Кандидат від демократів отримала чотири голоси з восьми, а Трамп лише два. Ще один голос був відданий за кандидата від Лібертаріанської партії Гері Джонсона, а на останньому бюлетені написали ім'я Мітта Ромні, який не бере участі в нинішніх виборах.

5:20 Рекордна кількість американців вже достроково проголосувала на президентських виборах - приблизно 45 мільйонів громадян. Загальна кількість дострокових голосів може досягти 50 мільйонів, або 40% від очікуваної кількості виборців.
Вибори в США: коли почнеться голосування і оголосять результати
Спочатку виборці обиратимуть президентських вибірників, вони в свою чергу, пізніше і оберуть президента і віце-президента. Але фактично результати президентських виборів 2016 року в США повинні бути оголошені рано вранці середи, 9 листопада (за київським часом). Зазвичай той, хто програв на президентських виборах, дзвонить переможцю і визнає поразку.

Якщо трапиться, що голоси розподіляться порівну між виборцями, і Клінтон і Трамп отримає по 269 голосів вибірників, то президента призначить Палата представників.

Якщо розрив між кандидатами буде мінімальний, може знадобитися перерахунок голосів до останнього бюлетеня, і це займе чимало часу.

Перші виборчі дільниці на сході США відкриються об 11 - 12 годині дня за Гринвічем (13:00 - 14:00 за Києвом).

У міру руху на захід 8 листопада почнуть відкриватися дільниці і в інших штатах, аж до західної Аляски і Гаваїв, де голосувати почнуть о 17:00 за Гринвічем (19:00 за Києвом).

У міру закриття дільниць очікувані результати голосування будуть повідомлятися на американських телеканалах і в інших ЗМІ.
    Вибори в США: коли дізнаємося результати з ключових Штатів
О 00:00 (GMT, плюс 2 годині за київським часом) середи закриються виборчі дільниці в першому ключовому штаті: Флориді. Флорида дає 29 вибірників, а це більше 10% від загальної кількості, необхідної для перемоги кандидата.

Приблизно тоді ж стануть відомі результати голосування в Нью-Гемпширі - єдиному великому штаті на демократичному північному сході, де розгорнеться реальна боротьба.

О 00:30 за Гринвічем закриються дільниці в Огайо. Це штат-провісник, адже на всіх виборах, починаючи з 1964 року, Огайо віддавав перевагу кандидату, який і ставав президентом.

Водночас надійдуть результати з Північної Кароліни.

О 01:00 (03.00 середи, 9 листопада, за Києвом) дізнаємося, як проголосував штат Пенсільванія. О 02:00 закриються дільниці в Нью-Мексико. Це ще один "штат-барометр", який майже не помиляється в передбаченні.

Також о 02:00 настане черга Нью-Йорка. Саме там, ймовірно, будуть голосувати самі Трамп і Клінтон. О 04:00 (6:00 за Києвом) закриються дільниці в найбільш густонаселеному штаті - Каліфорнії. Не секрет, що це найдемократичніший штат, і 55 його вибірників володіють такою великою вагою, що поки рішення "Золотого штату" не оголосять, говорити про перемогу Клінтон або Трампа на виборах буде передчасно.