Загрузка...
Загрузка...

А ми такого не обіцяли: з 2017 року правила видачі пенсії зміняться



Кабмін розглядає варіанти підвищення пенсій українцям в 2017 р, однак військовослужбовці «випали» зі сфери уваги уряду.
передает:http://korupciya.com/

Про повідомляє український військовий і політичний журналіст, координатор групи «Інформаційний опір», народний депутат Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

Між тим, як відомо, з початку 2016 року грошове утримання військовослужбовців збільшилося в рази. При цьому з запланованим збільшенням бюджету Міноборони України в наступному році (згідно з проектом держбюджету на нинішній момент – з 55,6 млрд грн в цьому році до 64 млрд грн в 2017 році).

Однак зростання зарплат військовослужбовців відбувається не за рахунок збільшення «ядра» – окладів за звання та посаду (до чого прив’язані розрахунки військових пенсій), а за рахунок різних «доплат» в структурі грошового утримання, відзначив Тимчук. У підсумку, «премії» у структурі зарплати військового значно перевищують «ядро», що виглядає дивно.

Будь-які спроби Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони обговорити підвищення окладів, а не «доплат» (а це, до речі, повністю збігається з позицією Міноборони), блокують аргументом, що Мінфін навіть теоретично не розглядає таку можливість. Адже тоді доведеться перераховувати і збільшувати пенсії всім військовим пенсіонерам. У підсумку грошове утримання військовослужбовців ніби й росте, а військові пенсії залишаються на довоєнному рівні.

«Позиція Мінфіну зрозуміла – у держави немає грошей. Але давайте згадаємо і те, що пенсія – це питання соціального захисту та мотивації військовослужбовців. Причому – мотивації для найбільш досвідчених професіоналів», –  йдеться у повідомленні.