Загрузка...
Загрузка...

США НАЗВАЛИ ПЕРЕКИДАННЯ "ІСКАНДЕРІВ" РФ ПІД КАЛІНІНГРАД ЗАГРОЗОЮ БЕЗПЕЦІ ЄВРОПИ



Вашингтон закликає Москву утриматись від слів і дій, які не відповідають меті просування безпеки і стабільності в регіоні.
передает:http://tsn.ua/
США розглядають розміщення ракетних комплексів "Іскандер-М" в Калінінградській області як загрозу безпеці Європи.

Про це заявив офіційний представник Держдепартаменту Джон Кірбі, - передає Reuters.

"Росія погрожувала розмістити ракети "Іскандер" в Калінінградській області впродовж останнього десятиліття у відповідь на різні події в Європі, ні одна з яких не вимагала такої військової відповіді", — сказав Кірбі.

Він додав, що Вашингтон закликає Москву утриматись від слів і дій, які не відповідають меті просуванню безпеки і стабільності в регіоні.

Нагадаємо, що раніше ракетна бригада, на озброєнні якої є оперативно-тактичні комплекси "Іскандер-М", була піднята по навчальній тривозі в Оренбурзькій області.

Дивізіони здійснили марш на полігон і приступили до виконання нормативів щодо обладнання стартових позицій, перевантаження ракет, прийому-передачі даних, а також відпрацювання протидії диверсійно-розвідувальним групам умовного противника.


Зокрема, в Калінінградську область між Польщею і Литвою. Спочатку про це повідомили джерела в американській розвідці, а згодом підтвердили і в самому Міноборони Росії. Там заявили, що ракетні комплекси під Калінінград перекидали вже не раз, і робитимуть це й надалі в межах бойової підготовки.