Загрузка...
Загрузка...

Це сталося: завершився шестигодинний відеодопит Януковича. Дізнайтеся, які шокуючі деталі він розповів



Святошинський райсуд Києва завершив допит екс-президента Віктора Януковича як свідка в межах справи щодо розстрілу 48 активістів Євромайдану 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській, який тривав понад шість годин.
передает:http://korupciya.com/

Про це сьогодні в понеділок заявив суддя Сергій Дячук, повідомляє Корупція. Інфо

"Суд констатує, що всі сторони мали змогу задати свої запитання", – сказав він і наголосив, що допит Януковича вважається завершеним.

На всі запитання адвокатів колишніх бійців "Беркута" Янукович надавав вичерпні відповіді. Водночас, на питання прокурорів і представників потерпілих Янукович надавав розлогі відповіді. Більшість відповідей Януковича не стосувались конкретних запитань прокурорів та представників постраждалих, а мали характер політичних заяв.

Відповідаючи на питання прокурорів про контакти по телефону із Захарченком і Якименком зранку 20 лютого 2014 року, Янукович повідомив, що не пам'ятає про такі контакти, а тим більше про їх суть.

Янукович також розповів про збройний напад на кортеж, в якому він їхав до АР Крим, про контакти з лідерами опозиції, з послами іноземних держав,  про телефонні розмови з лідерами іноземних держав.

Екс-президент зазначив, що він не надавав жодних наказів силовикам на застосування зброї проти активістів Майдану. Наголосив на тому, що намагався вирішити ситуацію "мирним шляхом". При цьому Янукович переконаний, що вбивства на Майдані необхідно розслідувати і "встановити організаторів".