Загрузка...
Загрузка...

Банкіри розповіли, як вибори в США похитнуть курс долара



На тлі майбутніх виборів у США у світі почалася валютна лихоманка: одні кинулися скуповувати долари, інші, навпаки, здають, треті вкладаються у золото, яке дорожчає.
передает:http://market.korupciya.com/

Бакс тим часом дешевшає відносно євро. «Це нормальна ситуація в умовах передвиборної невизначеності, потім все заспокоїться», — зазначив фінансовий аналітик Степан Маковецький.

«Купуйте долари перед виборами, тому що не важливо, хто переможе», — говорить Девід Коль, аналітик Julius Baer Group Ltd. у Франкфурті, який вважає, що зараз найвигідніше купувати долар. Маковецький упевнений, що в разі перемоги Трампа долар подорожчає, а якщо президентом стане Клінтон — подешевшає.

«Трамп обіцяє взяти курс на обмеження імпорту, підтримку внутрішнього виробництва і відтік коштів з ринків. А це зміцнить долар і знизить курси валют країн, в тому числі і України. Клінтон, швидше за все, збереже нинішній стан справ», — вважає Маковецький.

Водночас Обама передасть у спадщину спадкоємцю стрімко зростаючий держборг, який, за деякими оцінками, складе близько $20 трлн.

Деякі аналітики чекають емісії і падіння курсу зеленого. «Є думка, що Клінтон увімкне «друкарський верстат», і американська валюта подешевшає», — додає експерт з глобальних ринків Максим Романовський. В Україні тим часом банкіри чекають у будь-якому випадку подорожчання долара на 10-20 коп.