Загрузка...
Загрузка...

Водії, готуйтесь! Кабмін підготував українцям нові правила щодо купівлі автомобілів


На адресу Закарпатської обласної державної адміністрації надійшов лист із Мінфіну щодо врегулювання ситуації з блокуванням протестувальниками – власниками автомобілів на іноземній реєстрації – пунктів пропуску на Закарпатті. 

Передает:http://korupciya.com/
У Кабміні пообіцяли доповнити чинні положення Митного кодексу нормами щодо тимчасового ввезення громадянами-резидентами легкових транспортних засобів з частковим умовним звільненням їх від оподаткування, повідомила у понеділок, 14 листопада, прес-служба голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

«На адресу Геннадія Москаля надійшов лист із Міністерства фінансів України щодо врегулювання ситуації з блокуванням пунктів пропуску на Закарпатті. Як ідеться в листі, за результатами двох засідань у Комітеті з питань податкової та митної політики Верховної Ради України, які відбулися 7 та 13 жовтня за участі, в тому числі “пересічників”, найближчим часом очікується реєстрація у Верховній Раді відповідного законопроекту, в якому положення Митного кодексу України будуть доповнені нормами щодо тимчасового ввезення громадянами-резидентами легкових транспортних засобів з частковим умовним звільненням від оподаткування», – йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-служби, лист датовано 1 листопада.

Як повідомляв ZAXID.NET, в суботу, 12 листопада, у Львівській та Закарпатській областях так звані «пересічники» (власники автомобілів з іноземною реєстрацією, які кожні п’ять днів змушені перетинати кордон) заблокували дороги до трьох пунктів пропуску. За фактом цих блокувань Закарпатська прокуратура відкрила провадження.

Протестувальники вимагають урівняння у правах із нерезидентами України, які, на відміну від українців, мають право ввозити без оподаткування вживане авто на іноземних номерах на територію України строком на один рік. Українці, що їздять на таких автомобілях, змушені щоп’ять днів перетинати кордон згідно з нормами законодавства.