Загрузка...
Загрузка...

ПЕРЕГОВОРИ ЩОДО БЕЗВІЗУ З ЄС: СТАЛИ ВІДОМІ НЕВТІШНІ РЕЗУЛЬТАТИ



Зустріч у межах тристоронніх консультацій ЄС щодо механізму припинення безвізового режиму, яка відбулася у вівторок, 29 листопада, в Брюсселі, завершилася без ухвалення рішення.
передает:http://ukr.obozrevatel.com/

Про це повідомляє “Європейська правда“, посилаючись на джерела, обізнані про перебіг консультацій.

“Переговори, що пройшли в Брюсселі вранці, не дозволяють говорити про успішне завершення тріалогу”, – сказав один зі співрозмовників видання.

Зазначається, що країни-члени ЄС чекають поступок із боку Європейського парламенту.

Зокрема, мова йде про суперечку щодо визначення категорій осіб, на яких поширюється призупинення на першому етапі. Європарламент в свою чергу наполягає, що повинна бути можливість зупиняти безвіз для окремих категорій громадян. Франція і Німеччина вважають, що призупинення має стосуватися одразу всіх громадян країни, яку Єврокомісія визнає проблемною.

За деякими даними, ще одним проблемним питанням є юридичний статус можливого рішення про призупинення безвізу. Зокрема суперечки викликає питання в тому, чи потрібне це рішення відповідно Європарламенту.

Як зазначають джерела видання, напередодні засідання представники ЄП були готові піти на поступки у питанні, але вже у вівторок наполягали на попередній позиції.

Представники окремих країн-членів ЄС (передусім Німеччини та Франції) також не були готові поступатися.

Як відомо, відсутність прогресу в цій сфері означає, що вирішення питання про безвізовий режим для України і Грузії також відкладається.