Загрузка...
Загрузка...

Приємна новина: кабмін підготував сюрприз для тих, хто отримує субсидії



Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Деякі питання надання субсидій населенню», згідно з якою субсідіанти не оплачуватимуть заборгованість за ЖКП, яка виникла з вини компанії-постачальника послуги.
передает:http://korupciya.com/

Уряд заборонив постачальникам комунальних послуг нараховувати борги за ЖКП тим громадянам, які оформили субсидію.

Як пише newsdaily, про це повідомили в Міністерстві соціальної політики України. Також не буде нараховуватися заборгованість, якщо норми споживання води, встановлені місцевою владою, вище, затверджених Кабміном.

Різниця буде оплачуватися з місцевого бюджету. «Постановою Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 № 409" Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування встановлені соціальні нормативи споживання комунальних послуг, на які надаєтьс субсидія.

Якщо нарахування плати за послугу водопостачання споживачам, без приладів обліку, здійснюється за нормами, затвердженими органами місцевого самоврядування, прийнятою постановою передбачається компенсація відповідних витрат одержувачам субсидії за рахунок коштів місцевих бюджетів – у разі, якщо затверджені норми споживання болільше, ніж соціальні нормативи.

– повідомили у відомстві.

Станом на 1 листопада 2016 року субсидії на оплату ЖКП отримували 6,4 млн домогосподарств. За словами прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, найбільша кількість субсідіантов в Сумській, Полтавській, Донецькій, Черкаській, Вінницькій, Київській, Івано-Франківській, Львівській та Волинській областях.

А ось в Одеській, Закарпатській областях та місті Харкові компенсація на оплату комунальних послуг не користується великим попитом.