Загрузка...
Загрузка...

Більшість ліків тепер продавати не будуть: список скоротять втричі



Міністерство охорони здоров'я України має намір скоротити Національний перелік ліків утричі. Про це на консультаціях щодо доступності ліків сказав заступник міністра охорони здоров'я Роман Ілик, повідомляє «Укрінформ».
передает:http://korupciya.com/

«Оновлений Національний перелік лікарських засобів є надзвичайно важливим для нашої роботи в майбутньому. Національний перелік, який діє в Україні на сьогодні, налічує понад 1 тис. найменувань. Завдання полягає в тому, щоб скоротити його мінімум утричі. Іде розмова про те, що будуть (включені в перелік. ) лікарські засоби, які в першу чергу рекомендує ВООЗ, які максимально ефективно можна використовувати для всіх громадян України», – сказав Ілик.

Він додав, що зараз над документом працює експертний комітет, а остаточне формування оновленого переліку та його затвердження планується до кінця 2016 року.

Зазначимо, що Національний перелік складається з основного переліку, в який включені найбільш ефективні, безпечні лікарські засоби з найвищими показниками економічної доцільності для пріоритетних патологічних станів, які визначаються, виходячи з сучасної та очікуваної значущості для охорони здоров'я.