Загрузка...
Загрузка...

Як власникам великих квартир отримати субсидії (інструкція)



Багато українців бояться оформляти субсидії, хоча мають право на них розраховувати.
передает:http://korupciya.com/

У Мінсоцполітики підрахували, що субсидії в Україні отримують більше шести з половиною мільйонів сімей

Багато українців вважають, що субсидію не зможуть отримати через велику площу квартири. Але в соцзабезі заспокоюють – велике житло – не привід відмовляти в субсидії. "Мені сказали принести заяву на розгляд комісії, щоб мені призначили субсидію на певний метраж", – розповіла пенсіонерка Данія Агатовна, яка живе одна в чотирикімнатній квартирі. Так як розмір держкомпенсації залежить від доходів споживача і того, скільки світла, газу і води він використовує, пенсіонерці, швидше за все, допомогу нарахують.

"Кожному індивідуально визначається. Розмір субсидії визначається виходячи з середньомісячного сукупного доходу сім'ї і відповідно до кількості зареєстрованих осіб", – уточнила Олена Краснова, заступник начальника управління праці та соцзахисту Деснянського району Києва.

Повідомляють, що приблизну суму субсидії можна розрахувати на онлайн-калькуляторі на сайті Мінсоцполітики. Щоб оформити субсидію, потрібні заява і декларація про доходи. Всю іншу інформацію збирають самі чиновники.

"Протягом двох місяців – з дати старту опалювального періоду – всі сім'ї, які звертаються, можуть її отримати з початку опалювального періоду. Зазвичай в кожному регіоні дата початку опалювального сезону різна, у когось почали топити 8 жовтня, у когось 20 , ось з цієї дати і нараховується 2 місяці ", – зазначив Віталій Музиченко, директор департаменту Державної соціальної допомоги.

У Мінсоцполітики також заявили про те, що отримати пільги можуть не тільки власники, але і ті, хто знімає квартиру.