Загрузка...
Загрузка...

Трагічна втрата на фронті: як загинули айдарівці "Француз" і "Кіт"



У ЗОНІ АТО НА ЧЕСТЬ ЗАГИБЛИХ УКРАЇНСЬКИХ ВІЙСЬКОВИХ ЗАПУСТИЛИ ПРОЩАЛЬНИЙ САЛЮТ.
передает:http://tsn.ua/

Один кілька тижнів як одружився, а другий був його свідком на весіллі.  У зоні АТО запустили останній салют на честь вояків – їх тут усі називали -  француз і кіт.

 Два позивні - двох друзів. Тепер уже командир дозволяє називати їх імена – Микола Саюк та Сергій Кочетов - земляки з Рівненщини та побратими з Майдану.

Один кілька тижнів як одружився, а другий був його свідком на весіллі. Разом були і в останньому бою. Одному було 29, другому 31 рік. Сьогодні з бійцями батальйону Айдар - попрощалися на передовій друзі, колеги і дружина Миколи Саюка, яка теж військовослужбовець.  

Ті, хто не змогли прийти попрощатися - і далі на лінії оборони. Сьогодні, кажуть солдати, ворог подекуди наче дав ім перепочити. Тож вони наново укріплюються і поспішають, бо ворог стріляти починає переважно з ночі.

Перемир'я тут інше пахне. Вони постійно міняють пункти своєї стрільби у них є уже заготовки з яких місць вони працюють.

Глибоко у полі, як і годиться справжнім військовим, обладнали свої позиції українські армійці. Кажуть, вони не прикривається, як бойовики, місцевими і готові до чесного бою. Проте, далі населеного пункту міжнародні оглядачі не заїжджають хто знає чи зафіксують - як російські окупанти - зривають перемир'я.

"Місія ОБСЄ не часто реагує на такі обстріли. Далі населених пінктів та ліній розмежувань вони не доїжджають", - розповів начальник штабу батальйону "Айдар" Олександр Яковенко.

Тут дійсно важко проїхати навіть таким міцним позашляховикам.  Вояки показують – їх залізному другові теж перепадало од ворога. Але швидко прориваються на безпечну дорогу.

Нагадаємо, на фронті на Донбасі – двоє загиблих і поранені. Обстріляна школа в Мар'їнці та житлові квартали в Красногорівці. Загалом – сотні снарядів із важкої зброї випустили бойовики за минулу ніч по українських армійцях.

Двоє солдат, що не повернулися з поля бою, – молоді чоловіки. Обоє з Вінничини. Один з них лише тижнів зо два, як одружився з дружиною в одній з фронтових церков. Вони обоє служили в армії.