Загрузка...
Загрузка...

ВИХІД ІЗ ТТП І РІШУЧА БОРОТЬБА З МІГРАНТАМИ: ТРАМП НАЗВАВ СВОЇ ПЛАНИ НА ПЕРШІ СТО ДНІВ ПРЕЗИДЕНТСТВА



Республіканець зосередився виключно на передвиборчих обіцянках, які не вимагають схвалення Конгресу.
передает:http://tsn.ua/

Обраний президент США Дональд Трамп виступив із відеозверненням, в якому розповів про свої плани на перші сто днів на своїй посаді.

"В рамках цього плану я попросив свою команду розробити перелік дій, які ми можемо зробити за один день, щоб відновити наші закони і повернути наші робочі місця", - цитує республіканця CNN.

Трамп заявив, що серед перших його дій буде вихід США із Транстихоокеанського партнерства (ТТП) – торгової угоди, укладеної у лютому 2016 року між 12 країнами Азійсько-Тихоокеанського регіону. Вона передбачає зниження митних бар'єрів та регулювання загальних правил у трудовому законодавстві, екології, інтелектуальній власності та ін. Учасники ТТП кажуть, що без США угода не має сенсу. Трамп хоче, щоб замість ТТП США мали "справедливі двосторонні торговельні угоди".

Майбутній президент США також пообіцяв доручити міністерству оборони країни розробити план для захисту життєво важливої інфраструктури Америки від кібератак та інших загроз.

Щодо питання імміграції, Трамп заявив, що буде "розслідувати всі порушення візових програм, які підривають становище американського робітника", але не згадав про свою передвиборчу обіцянку про будівництво стіни вздовж кордону США з Мексикою.

Трамп не зробив жодної згадки і щодо інших своїх передвиборчих обіцянок, як, наприклад, скасування реформи охорони здоров'я його попередника Барака Обами. Ці заходи ймовірно потребуватимуть підтримки Конгресу. Замість цього республіканець зосередився виключно на передвиборчих обіцянках, які не вимагають схвалення Конгресу.




Нагадаємо, раніше Дональд Трамп заявляв, що готовий зберегти деякі елементи реформи охорони здоров'я, введеної його попередником Бараком Обамою. За його словами, після зустрічі з Обамою він змінив своє ставлення до цього закону, проти якого виступав під час передвиборної кампанії. Він сказав, що "йому дуже подобаються" два основні стовпи законопроекту.

Одним з них є заборона на роботу для страховиків, у яких недостатньо грошей для покриття витрат на вже застрахованих людей. Інше положення дозволяє молодим людям мати страховку в рахунок страховки їх батьків.  Кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп здобув перемогу на виборах президента США.

За його кандидатуру проголосувало 47,5% виборців. Виборники віддали достроково за республіканця 290 голосів. Демократка Гілларі Клінтон набрала 47,7% і 228 голоси виборників. Клінтон визнала свою поразку на виборах.