Загрузка...
Загрузка...

Китайці радять Україні розстрілювати корупціонерів



Жителі Піднебесної щиро здивовані, що наш уряд досі не скористався такою можливістю.
передает:http://korupciya.com/

"В Україну прибув Чжан Чжунхуа, віце-президент однієї з зовнішньоекономічних будівельних корпорацій. "Чому у вас такі молоді міністри, чому вони так часто змінюються? – запитав шановний Чжунхуа. – Китайці не розуміють, чому корупційних чиновників не стріляють, як у нас", – пише Наталія Лебідь у статті "МВФ: міняємо транш на тюрму", передає Корупція.Інфо

В матеріалі автора йдеться про реакцію світу на нездоланність української корупції й про заклик Міжнародного валютного фонду притягнути до відповідальності недобросовісних чиновників.

Європейські інституції рідко говорять прямо. Частіше вони "висловлюють стурбованість" або ж "звертають увагу". Для того, щоб з вуст єврочиновника претензія прозвучала чітко та недвозначно, його треба дуже сильно розізлити. Саме це й сталося днями у Міжнародному валютному фонді. Від МВФ Україні надійшли два меседжі. Перший: надання Україні чергового траншу кредиту у розмірі 1,3 млрд. доларів залежить від прогресу в ухваленні державного бюджету на 2017 рік. Другий: необхідно, аби високопосадовці-корупціонери були нарешті покарані, – зазначає Наталія Лебідь.

Автор цитує заяву МВФ, в якій йдеться про наступне: "У той час, як був досягнутий певний прогрес у створенні нових інститутів, в тому числі Національного антикорупційного бюро України, а також прогрес у публікації декларацій активів посадових осіб… відчутних результатів в переслідуванні і засудженні корумпованих чиновників високого рівня і вилучення доходів від корупції досі не досягнуто" (…)

Влада повинна залишатися єдиною в своїй рішучості продовжувати просувати реформи, чинячи опір тиску популістів і долаючи опір з боку зацікавлених кіл. Вирішальні кроки особливо необхідно вжити для боротьби з корупцією, яка залишається найбільш часто згадуваною перешкодою для ведення бізнесу в Україні, – наполягають українські кредитори.

Подібна заява МВФ є свого роду безпрецедентним кроком, котрий завдає Україні значних репутаційних втрат, підкреслюється у статті.