Загрузка...
Загрузка...

Противник Путіна і друг України: стало відомо, кого Трамп призначить міністром оборони




Джеймс Маттіс 40 років прослужив у морській піхоті, його вважають одним з найвпливовіших лідерів покоління в оборонній сфері
передает:http://ukr.segodnya.ua/

Генерал у відставці Джеймс Маттіс, який отримав прізвиська "Mad Dog" і "Warrior Monk", може очолити оборонне відомство США в уряді Дональда Трампа. Про це The Washington Post з посиланням на людей в оточенні новообраного президента США, – переводить текст статті 24 Телеканал.

Однак для того, щоб Джеймс Маттіс зміг очолити Пентагон, знадобиться схвалення Конгресу США. Справа в тому, що міністром оборони США не може бути людина, яка протягом останніх семи років була на військовій службі. У той же час 66-річний Джеймс Маттіс у відставці лише з 2013 року. До цього часу Конгрес тільки один раз зробив виняток, дозволивши в 1950 році призначити генерала Джорджа Маршала міністром оборони.

Що стосується самого Маттіса, то він 40 років прослужив у морській піхоті. Його вважають одним з найвпливовіших лідерів покоління в оборонній сфері. За останні 20 років він брав участь в найбільших військових операціях США по всьому світу, включаючи війни в Афганістані та Іраку, де командував групами морських піхотинців. Після звільнення зі збройних сил він працював консультантом і запрошеним співробітником дослідного Центру Гувера в Стенфорді.

Маттіс раніше називав агресію Росії проти України в Криму і на Донбасі "значно гостріше, значно серйозніше", ніж вважають у Вашингтоні та ЄС. Він також вказував, що метою дій російського президента Володимира Путіна є розкол НАТО.

При це глава перехідного штабу Дональда Трампа Джейсон Міллер написав в твіттері, що рішення щодо кандидатури міністра оборони ще не прийнято.

Як повідомлялося, Трамп розглядає декількох відставних генералів на пост глави Пентагону. Основним претендентом вважається відставний генерал морської піхоти Джеймс Маттіс. Крім нього на посаду претендують екс-глава ЦРУ генерала Девід Петреус, екс-радник Джорджа Буша молодший з національної безпеки Стівен Хедлі, генерал у відставці Джек Кін і екс-сенатор від штату Міссурі Джіа Талент.