Загрузка...
Загрузка...

Смертельна хвороба розповсюджується по Україні: вакцини немає



Українці опинились незахищеними перед таким смертельним захворюванням, як дифтерія. Про це заявив в інтерв'ю Обозревателя президент Ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк.
передает:http://korupciya.com/

Сердюк озвучив страшні перспективи українців у разі епідемії цієї хвороби. За словами експерта, якщо когось в нашій країні спіткає це страшне захворювання – шанси вижити в нього практично нульові.

Справа в тому, що в Україні відсутній антитоксин – єдиний спосіб вилікувати недугу

"При дефіциті антитоксина медики і пацієнти стають безсилими перед цією хворобою. Захворювання смертельне, і, якщо людина захворіла і не може знайти антитоксин, він помре. У нашій країні складається дуже сумна ситуація. Потрібно щось робити. Дуже велика загроза масових смертей ", підкреслив Сердюк

Незважаючи на те, що дифтерія сьогодні трапляється дуже рідко, вона відноситься до тих захворювань, які швидко поширюються. Тому в разі виникнення епідемії це загрожує масовими смертями.

Сердюк також підкреслив, що що антитоксин дуже довго виготовляється, а, якщо його замовляти, то отримати ліки можна не раніше, ніж через рік.

Тернопільщину накрила епідемія туберкульозу. На території області за останні 10 місяців кількість зафіксованих випадків зараження туберкульозом зросла майже на 30%.