Загрузка...
Загрузка...

Франсуа Олланд відмовився від участі у виборах президента Франції




Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що не висуватиме свою кандидатуру на президентських виборах 2017 року. Про це повідомило французьке видання Le Figaro 1 грудня.
передает:http://zaxid.net/

«Я вирішив не балотуватися на пост президента для продовження мого мандату», - сказав він.

Видання пише, що Олланд виступив зі зверненням в Єлисейському палаці. Він розповів про ті обіцянки, які давав під час передвиборної кампанії, і що з них вдалося виконати.

Зазначимо, що за останні три роки найбільший рівень підтримки Олланд отримував восени 2015 року після серії терактів в Парижі, проте і тоді він був значно нижче 50%. Тільки 41% опитаних заявили про те, що підтримують політику президента. Навесні 2016 року року до противників Олланда себе віднесли вже 85% учасників опитування, з них 46% респондентів заявили, що «дуже незадоволені», роботою президента, 39% - «скоріше незадоволені». На підтримку президента тоді висловилися всього 14% опитаних, при цьому лише 2% заявили, що «дуже задоволені» діями президента, а 12% - «скоріше задоволені».

Президентські вибори Олланд виграв в 2012 році, балотуючись від партії соціалістів. У першому турі отримав 28,63% голосів, посівши перше місце і пройшовши до другого туру з чинним тоді президентом Ніколя Саркозі, який йшов на другий термін. Олланд виграв вибори у Саркозі за результатами другого туру.